Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μυστική διπλωματία καταγγέλλει ο Ν. Κοτζιάς - μήπως οι ποντικοί εγκαταλείπουν το καράβι η απλά είναι η εντύπωση μας?

Για εν κρυπτώ διαπραγμάτευση στα εθνικά θέματα, η οποία δεν έρχεται ούτε καν σε γνώση του υπουργικού συμβουλίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ν. Κοτζιάς, στην παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού εργατολόγου Αλ. Μητρόπουλου «ΠΑΣΟΚ, από την 3η του Σεπτέμβρη στο Μνημόνιο» που έγινε χθες στο Πολεμικό Μουσείο.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν κυρίως από πρώην βουλευτές, πρώην αλλά και νυν στελέχη της λεγόμενης παπανδρεϊκής πτέρυγας και πολλούς συνδικαλιστές (ανάμεσά τους και ο κ. Ν. Φωτόπουλος) ο κ. Κοτζιάς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι στις διαπραγματεύσεις έστειλε άσχετους, με τα χέρια κάτω, ότι εκφοβίζει και εκβιάζει, και ότι παράγει συνεχώς ψέματα. Με αφορμή τη συζήτηση περί συναίνεσης, μάλιστα, κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι επιζητεί συμμαχίες με εκείνους που έστησαν το βρώμικο ’89 στη Δημοκρατική Παράταξη και τώρα θέλουν να στήσουν ένα βρώμικο 2011 κατά της χώρας.

Στο βήμα είχαν προηγηθεί η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τον νεοφιλελευθερισμό και ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα απόλυτης ενσωμάτωσης στις λογικές του καπιταλισμού, ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος παρατήρησε ότι το ζήτημα που τίθεται σήμερα δεν είναι τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Μαξ. Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review