Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

"Η Ελλάδα πρέπει να καταπιεί τώρα το πικρό χάπι"

Ο Μεξικανός διεκδικητής της προεδρίας του ΔΝΤ Αουγκουστίν Κάρστενς καλεί σε αυστηρό τόνο την Ελλάδα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της.

"Εάν οι Έλληνες δεν υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, κάποια στιγμή θα πάψουν να παίρνουν βοήθεια", προειδοποίησε ο κ. Κάρστενς στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

"Η χώρα πρέπει να καταπιεί τώρα το πικρό χάπι. Αργότερα θα ακολουθήσουν οι επιτυχίες. Και στο παρελθόν πολλές χώρες ανέκαμψαν πιο γρήγορα απ' ότι αναμένονταν και επέστρεψαν με επιτυχία στις αγορές", σημείωσε ο κ. Κάρστενς.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του, υπόσχεται να παράσχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στην Ευρώπη. "Εάν εκλεγώ, θα κινητοποιήσω όλα τα αποθέματα δυνάμεων για τη βοήθεια της Ευρώπης", λέει ο κ. Κάρστενς. Το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει και ο επικεφαλής του ΔΝΤ να προέρχεται από την Ευρώπη, είπε ο Μεξικανός Κάρστενς. "Φέρνω την οπτική γωνία του ανθρώπου από έξω και δεν φορώ τα ευρωπαϊκά γυαλιά", όπως είπε, επικαλούμενος μακρά εμπειρία στην επίλυση κρίσεων χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review