Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πολλοί τζογαδόροι του πολιτικού στίβου που για χρόνια πόνταραν στο πράσινο , σήμερα ποντάρουν μαύρο νομίζοντας οτι θα σώσουν την παρτίδα.

         Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διαφωνούντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.........
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έβλεπαν την κατρακύλα, ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια οτι η παράταξή τους κατάκλεψε τους πολίτες της Χώρας, μάλωναν μεταξύ τους για λίγες ακόμα θέσεις στο Δημόσιο, συνωμοτούσαν με επιχειρηματίες για να αγοράσει το Κράτος με τα δικά μας χρήματα αέρα, χειροκροτούσαν τα εγκαίνια έργων σε μακέτα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, υπέγραφαν συμβάσεις δανείων και ομολόγων με σκανδαλώδεις προμήθειες, εισέπρατταν για να σωπάσουν ένοχα, η για να μη νοιώθουν στην απέξω, διήγαγαν βίο πολυτελέστερο των μεγαλύτερων μεγιστάνων του πλούτου, ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιος έχει τις πιο πολλές off shore, δίναν Γη και ύδωρ για ένα τηλεπαράθυρο, και διαπραγματεύονταν για το ποιος θα καρπωθεί τα περισσότερα πολιτικά οφέλη από την ενεχυρίαση της Χώρας.

     Αλλά μήπως τώρα δηλώνοντας πολέμιοι του μεσοπρόθεσμου, νομίζετε ότι άλλαξαν καθόλου?
- Φυσικά όχι, απλά τζογάρουν γνωρίζοντας ότι τα Μ.Μ.Ε. κατάφεραν να πείσουν πολλούς στη Χώρα μας ότι δήθεν το μεσοπρόθεσμο το πολεμούν οι τίμιοι πολιτικοί και θέλουν οι διεφθαρμένοι. Κάπως έτσι νομίζουν ότι θα ξεπλύνουν το διεφθαρμένο παρελθόν τους. Κάπως έτσι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να μείνουν ατιμώρητοι, και για άλλη μια φορά θα ξεγλιστρήσουν λέγοντας: ΑΑ εγώ διαχώρισα τη θέση μου! 

      Λοιπόν , βλέποντας τα Ελληνικά πολιτικά μαϊμουδάκια, ( Λιάνη, Κουρουμπλή, κ.λ.π.) μου έρχεται μια περίπτωση που διαμορφώθηκε, σε μια από τις Επιχειρήσεις ενός φίλου μου.
      Ο φίλος μου αυτός είχε εστιατόριο που λειτουργούσε εν τη απουσία του, και ξαφνικά και  βραδιάτικα άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα μερικών εκ των υπαλλήλων του που έλεγαν ότι ο υπεύθυνος που είχε υπάλληλος τον κλέβει. Συνηθισμένος, σε παρόμοιες περιπτώσεις απαντούσε στωικά (!) , καλά όταν έρθω μάζεψε να μου πεις και να μου δείξεις ότι στοιχεία έχεις. Σύντομα του είχαν τηλεφωνήσει σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι του  κι έτσι το ερωτηματικό πλέον δεν ήταν αν τον έκλεβε ο υπεύθυνος αλλά το τι τους είχε πιάσει όλους έτσι ξαφνικά. 
     Το πρωί της άλλης μέρας του τηλεφώνησε η σύζυγος και τότε κατάλαβε τι είχε συμβεί. Οι υπάλληλοι έκλεβαν όλοι, αλλά αποκαλύφθηκε ότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης , έκλεβε περισσότερα από όσα είχαν συμφωνήσει. Έτσι τσακώθηκαν και τράβηξαν μαχαίρια, με αποτέλεσμα την επέμβαση της Αστυνομίας και τη νοσηλεία του υπευθύνου. Στην ανάκριση που ακολούθησε αποκαλύφθηκαν όλα, και αφού ήταν σίγουροι πως έτσι κι αλλιώς θα μαθευτεί τι έγινε, μετά προσπαθούσαν ο καθένας για τον εαυτό του να φανεί αθώα περιστερά στον ιδιοκτήτη. 
     Φυσικά η κατόπιν εορτής μεταμέλεια δεν τους βοήθησε καθόλου , γιατί ο ιδιοκτήτης και μήνυση εναντίον όλων τους υπέβαλλε, και φυσικά όλους τους απέλυσε. Ακόμα και την κυρία που δούλευε στην λάντζα απέλυσε παρόλο που δεν ήταν βέβαιος, αν της δίναν αυτής ποσοστό, γιατί όπως είπε και μου εξήγησε: " Δεν με έβλαψαν λιγότερο όσοι έβλεπαν τι γίνεται και δεν μιλούσαν όσο ήταν καιρός. Για μένα το έγκλημα δεν ήταν η κλοπή αλλά η κοροϊδία" 
     Έτσι λοιπόν κύριοι οψίμως διαφωνούντες, δεν είστε λιγότερο κλέφτες από κάθε άλλο υπόδικο επειδή ακόμα δεν έχει αποδειχθεί η σίγουρη ευθύνη σας, και ούτε η καθυστερημένη και τζογαδόρικη παραίτηση είναι αρκετή για να έχετε το δικαίωμα να πείτε οτι διαχωρίσατε τη θέση σας.
    Θα δεχόμαστε ότι δεν έχετε ευθύνη αν μιλούσατε το 1996 όπως και Μ.Χαραλαμπίδης, αν μιλούσατε ή  το 2000 ακυρώνοντας έτσι την κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών μας από την Δ.Ε.Κ.Α.  αν μιλούσατε και κάνατε κινήσεις κατά της Κυβέρνησης με αίτημα την ματαίωση της κλοπής των συμβάσεων των Ολυμπιακών έργων, η αν έστω μας αποκαλύπτατε οτι το C4I ήταν ανύπαρκτο την στιγμή που δήθεν το εγκαινιάζατε. Και εκατομμύρια άλλες ευκαιρίες είχατε μιας και όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε υπάρχουν πολλές απάτες από κάτω.
     Αλλα τώρα που αποφασίσατε να ξεσηκωθείτε απλά μας βεβαιώνετε οτι απο σας πρέπει να αρχίσει η κάθαρση του πολιτικού βίου της Χώρας μας, και οτι το δικό σας πρέπει να είναι το πρώτο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review