Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ποιοι είναι οι μπαχαλάκηδες ; - Του Vpower

Πρόσφατα διάβασα στα ΝΕΑ ένα άρθρο του Π. Τσίμα με τίτλο Δημοκρατική Άμυνα. 

       Σε αυτό το άρθρο υποστηρίζει ότι τα κρούσματα βίας δεν ενορχηστρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι τυφλές εκφάνσεις της απόγνωσης του Λαού. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια διαπίστωση από ένα τόσο καταπράσινο δημοσιογράφο , αλλά όπως και να 'χει συμφωνώ μαζί του. Πράγματι κι εγώ πιστεύω ότι οι προπηλακισμοί είναι λάθος να πιστεύουμε ότι δημιουργούνται από ένα κόμμα οποιαδήποτε ρητορική κι αν έχει. Είναι αυτό που παλιότεροι έλεγαν τα σημεία των καιρών που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα, και μόνο ως προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αλλαγών τα βλέπω.

  Οι αλλαγές αυτές ακριβώς επειδή θα αλλάξουν τα πάντα ( ακόμα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε ελπίζω) δεν είναι δυνατό να γίνουν γρήγορα και χωρίς ξεσπάσματα! Που και πού θα έχουμε τέτοια κρούσματα και όσο το Κράτος παραμένει ψύχραιμο τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποσοβηθούν τα παρατράγουδα, όσο πιο πολλοί είναι οι πολιτικοί που υιοθετούν τις τακτικές Μαγκούφη, ( θυμάστε , που χαστούκισε γυναίκα στα διόδια ;)  τόσο θα πυροδοτούν το κλίμα και θα κλιμακώνουν την βία. 

   Πρέπει όλοι να καταλάβουμε το εξής: Ότι ακόμη και αυτός που δεν συμμετείχε ποτέ του σε επεισόδια είναι εν δυνάμη ένας μπαχαλάκιας , δεδομένου ότι βλέπει και αυτός την τεράστια πολιτική απάτη που καλείται να πληρώσει η Χώρα. Μπαχαλάκηδες λοιπόν όλοι μας και ηθικός αυτουργός του φαινομένου, το πολιτικό μας Σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review