Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Δεν αντέχεται το 50 - 50 ! του Vpower

   Αν και ποτέ μου δεν υπήρξα οπαδός των σπορ, δεν μπορώ να ξεχάσω ένα τίτλο αθλητικής εκπομπής που διαφημιζόταν πολύ το 2002 στο ραδιόφωνο και είχε τίτλο " Δεν αντέχεται το 50 - 50 " του Αθλητικού συντάκτη Δ. Καρπετόπουλου . Ήταν ενας απίστευτα ταιριαστός και διαχρονικά επίκαιρος τίτλος , που βρίσκει δυστυχώς εφαρμογή όχι μόνο στα αθλητικά δρώμενα της Χώρας μας αλλά γενικότερα εξηγεί τον τρόπο σκέψης πολλών εκ των συνανθρώπων μας πιστεύω!  
  
   Τα επιχειρήματα είναι ανεξάντλητα , και παρόλο που είμαι βέβαιος πως όλοι σας γνωρίζετε πάρα πολλά θα κάνω τον κόπο να αναφέρω μερικά :

   Ο επαγγελματίας ταξιτζής δεν ανέχεται να αντιμετωπίζεται το ίδιο με όποιο νέο συνάδελφό του που θέλει και αυτός να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας ταξιτζής, απλά γιατί θεωρεί οτι η πίτα του ανήκει! Δεν έχει φυσικά επιχειρήματα , ούτε βέβαια θα κάνει ποτέ του σοβαρή συζήτηση γι'αυτά αλλα θα ακολουθεί πάντα την ίδια τακτική που του επέτρεψε να αποκτήσει όλα αυτά τα παράνομα και σαφώς αντισυνταγματικά δικαιώματα που απέκτησε!  Και ποια είναι η τακτική του νομίζω οτι καταλαβαίνουμε όλοι , απλά ο εκβιασμός προς κάθε κατεύθυνση! 

   Ο επαγγελματίας φαρμακοποιός δεν ανέχεται ο κάθε νέος πτυχιούχος να μπορεί έτσι απλά να ανοίγει φαρμακείο, έτσι επειδή κι αυτός πιστεύει οτι είναι ο νόμιμος κάτοχος της πίτας , και δεν βλέπει κανένα λόγο να μοιραστεί την πίτα με τον κάθε τυχόντα.

  Το ίδιο φυσικά οι δικηγόροι, οι ιατροί, οι πολιτικοί μηχανικοί..... ακόμη και έμποροι λαχανικών στη Λαϊκή ως και οι ζητιάνοι σ' αυτοί τη Χώρα έχουν μάθει να μετέρχονται κάθε μέσον με αποκλειστικό σκοπό ..... την πίτα!

  Αλλα ακόμα κι πω όλα σχεδόν τα επαγγέλματα δεν φτάνει για να περιγράψω το ακριβές μέγεθος την παράνοιας που επικρατεί στη Χώρα!

  Στο δημόσιο σύμφωνα με την πιο πάνω λογική υπάρχουν οι Δ.Υ. που δρουν και λειτουργούν  ανάλογα   .  Το μόνο που αλλάζει είναι φυσικά το όνομα του προνομιούχου συνόλου , που εδώ αποκαλείται κλίκα. Η κλίκα παίρνει τις θέσεις και φροντίζει για την ανισοκατανομή μισθών και καθηκόντων. Όσο λιγότερα παίρνει ένας υπάλληλος τόσο περισσότερη λάντζα κάνει και τόσο πιο πολύ εκτίθεται στο εξοργισμένο κοινό. Πόσες φορές  αναρωτηθήκατε γιατί σε μια δημόσια υπηρεσία είναι 2 οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τον κόσμο και 25 που δήθεν ασχολούνται με άλλες υποθέσεις? Σίγουρα πολλές .....

  Ακόμη και όταν πας να κάνεις τη θητεία σου είσαι υποχρεωμένος να υποστείς τη φυσική τάση του Νεοέλληνα να σχηματίζει κλίκες που σκοπό έχουν την εκμετάλλευση του συνόλου.

       Το 50-50 ειλικρινά δεν το αντέχει η πλειοψηφία του Λαού μας , και κάθε Κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να το αλλάξει θα υποστεί μεγάλες απώλειες. Είναι περισσότερο από σίγουρο αυτό, αλλά το ζήτημα και το σημαντικό ερώτημα για μας τους σκεπτόμενους πολίτες δεν πρέπει να είναι οι εκλογικές απώλειες οποιουδήποτε επίδοξου αναμορφωτή πολιτικού ηγέτη αλλα το εξής:

" Μήπως αντί να καταργήσουμε τα μονοπώλια εκεί που οι Βρυξέλλες επιμένουν, θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα καταργούσαμε παντού σε κάθε έκφανση της ζωής μας ? " 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά σωστή τοποθέτηση...

Ανώνυμος είπε...

Nαι συμφωνώ με όλα αυτά αλλά όταν έχεις βάλει φέσι 200 χιλιάρικα ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, χρειάζεται 2πλη ταρίφα 25 χρόνια για να ξεχρεώσεις.

Να τους δώσουν τα λεφτά τους πίσω κι ας κάνουν ότι νομίζουν. Αλλιώς μιλάμε για κάτι ανήθικο μιας και τις τράπεζες των ταξιτζήδων δεν θα τις πληρώσουμε ούτε εμείς ούτε οι εξωγήινοι. Θα τις πληρώσουν οι ταξιτζήδες. Και μόνο οι ταξιτζήδες.

Disqus for Alternative Greek Politic Review