Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Δημιουργείται η μεγαλύτερη τράπεζα στη νοτιοανατολική Ευρώπη!

Στη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και της 25ης σε ολόκληρη την Ευρώπη, προχωρούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, με τη συμμετοχή του fund Paramount, συμφερόντων Κατάρ, το οποίο ήδη συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό 4%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα τράπεζα που θα προκύψει από την τριπλή αυτή συγχώνευση θα έχει 15 δισ. ευρώ ενεργητικό και θα εξυπηρετεί 8 εκατομμύρια πελάτες.
Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιό της θα διαχειρίζεται καταθέσεις ύψους 80 δισ. ευρω και θα έχει 2.000 καταστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς δεν έχουν ακόμη συνέλθει τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, κάτι που αναμένεται να συμβεί τη Δευτερα το πρωί.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η συμμετοχή του Κατάρ στο νέο σχήμα θα είναι της τάξης του 20%, γεγονός που θα το καθιστά μεγαλομέτοχο.

Ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη των δύο εμπλεκόμενων τραπεζών, οι ανακοινώσεις της συγχώνευσης θα γίνουν τη Δευτέρα το πρωί, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών βρίσκονταν σε εντατικές συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα πιθανής συνεργασίας τους.

Τις προηγούμενες ημέρες οι μετοχές των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είχαν υποστεί σημαντική πτώση. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με πτώση 5,98% έκλεισε η Eurobank, στα 1,73 ευρώ, ενώ η Alpha Bank υποχώρησε στα 1,90 ευρώ, σημειώνοντας πτώση 5%.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε επιχειρηθεί ένας ακόμη τραπεζικός «γάμος», μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, ο οποίος όμως δεν ευδοκίμησε.
Πγή: http://www.tanea.gr/oikonomia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review