Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου στη δημοσιότητα - Του Γιωργου Σ. Mπουρδαρα

Τριπλό μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας, τις συζητήσεις με την τρόικα, αλλά και -κυρίως- για την απόφαση της κυβέρνησης όλα να δρομολογηθούν εντός ενός περιβάλλοντος του οποίου κεντρικό χαρακτηριστικό θα είναι το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιχείρησε να στείλει χθες από τη Βουλή ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ως προς το τελευταίο, για το οποίο έδωσε από την Παρασκευή σαφείς και ρητές εντολές ο πρωθυπουργός, χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η δημοσιοποίηση των ονομάτων εκείνων οι οποίοι, είτε ως νομικά είτε ως φυσικά πρόσωπα, οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, είπε ότι όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, «άμεσα, τις επόμενες ημέρες» θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Για τα φυσικά πρόσωπα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως αναμένει συντομότατα απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσον αφορά τη «φόρμουλα» που ήδη έχει βρεθεί. Δηλαδή, να ενημερωθούν οι οφειλέτες ποσών άνω των 150 χιλιάδων ευρώ πως στην περίπτωση που εντός 10 - 15 ημερών δεν παρουσιάσουν δικαιολογημένες ενστάσεις, τότε η «σιωπή» τους θα θεωρείται «έγκριση» να δοθεί στη δημοσιότητα και το δικό τους όνομα.

Στη συνέχεια, και αφού επανέλαβε ότι τα δεδομένα και οι αριθμοί είναι εξαιρετικά δύσκολα και πως πρέπει να αντιπαρατεθούμε με αυτά, υπογράμμισε εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιηθούν όλα τα ψηφισθέντα μέτρα «με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα». 

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την επιλογή του, άμεσα να πραγματοποιήσει κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους εκθέσει όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα και να τους ζητήσει προτάσεις για τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, σχολιάζοντας με θετική διάθεση τις επισημάνσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη περί την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review