Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ προβλέπει εκτίναξη του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο 189,1% του ΑΕΠ και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο Β ! - του Vpower

Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκτιναχθεί στο 189,1% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει μόλις στο 165,6% το 2015, το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος.

Ο κ. Λαρς Φελντ, ένας από τους «σοφούς» συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων προτείνει να μεταφερθούν τα χρέη της Ελλάδας προς τα κράτη-μέλη και τους ιδιώτες πιστωτές, στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Ως αντάλλαγμα θα λάβουν όλοι οι πιστωτές νέα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης ομόλογα από το Ταμείο, αλλά στο ήμισυ της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.

Χρεοκοπία και παραμονή στο ευρώ βλέπει και η Fitch. Ωστόσο, το «σχέδιο Β» έχει ακόμη πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, όπως το σε ποιο βαθμό και με ποιους όρους θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας και του τραπεζικού συστήματος, καθώς και πολλές αβεβαιότητες, όπως οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review