Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

ΠΗΓΗ: Το ΒΗΜΑ

Νέα υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας ο οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της ομάδας που χειρίζεται το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος,
ήδη υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που φέρεται να είχε στείλει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες.

Αξιωματούχοι της ΕΥΠ μιλούν για «μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στο εσωτερικό των μυστικών υπηρεσιών που έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών για κατασκοπεία που είχαν υπάρξει -πριν από ένα χρόνο- σε βάρος άλλου στελέχους της ΕΥΠ που φερόταν να είχε στον φοριαμό του απόρρητα έγγραφα».

Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006.

Προ μερικών μηνών υπήρξε καταγγελία από δύο αστυνομικούς, που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ και οι οποίοι ήσαν υφιστάμενοί του, ότι έστελνε ύποπτα e- mail στο εξωτερικό και κυρίως στη Βρετανία.

Ακολούθησε έρευνα αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν την υπόθεση και εντόπισαν την ύποπτη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να είχε στο παρελθόν εκπαιδευθεί στην χώρα αυτή.

Ο υπάλληλος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για μία συνήθη, υπηρεσιακή αλληλογραφία και για πόλεμο σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review