Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα δύο κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας - Newsroom ΔΟΛ

Σε δύο κρίσιμες συναντήσεις εστιάζεται το ενδιαφέρον αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία· στη συνάντηση που θα έχει το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον  και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα επαφές με την τρόικα και με ομολόγους του από αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, όπως η Βραζιλία και η Ινδία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Τα Νέα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχει αργότερα το Σάββατο με την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία γνωρίζει σε βάθος το ελληνικό πρόβλημα και έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα και από τις χώρες της ευρωζώνης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να μιλήσει την επομένη σε συνέδριο των Γερμανών βιομηχάνων, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη συνάντηση αυτή, δεδομένου ότι η Αθήνα διαπιστώνει τις τελευταίες ημέρες μια θετική στορφή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα και και γενικά απέναντι στην ανάγκη γιαάμεση διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές συναντήσεις και στη Βαρσοβία, όπου θα μεταβεί την Πέμπτη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review