Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί όλοι οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας, και ως τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη. - του Vpower

Greek Statistics, είναι η φράση που επαναλαμβάνεται συνεχώς όποτε η κουβέντα πάει σε θέματα αξιοπιστίας του Ελληνικού Κράτους. Με την φράση αυτή περιγράφουν άπαντες διεθνώς την απάτη που γίνεται μέσω της δημοσιοποίησης ψευδών στατιστικών στοιχείων. 

Στη Χώρα μας , οι γνωρίζοντες εδώ και χρόνια χαμογελούσαμε στο οποιοδήποτε άκουσμα Ελληνικής στατιστικής μελέτης, πολύ δε περισσότερο όταν την μελέτη ανακοίνωνε μέσο φιλοκυβερνητικό. 

Πρακτικά γνωρίζαμε ότι το Ελληνικό Κράτος δεν ήταν, ούτε τώρα είναι φυσικά σε θέση να μιλήσει για οποιοδήποτε νούμερο με αξιοπιστία, αφού ποτέ του δεν τα πήγαινε καλά με την τεχνολογία και την δημιουργία και επεξεργασία βάσεων δεδομένων, ενώ ακόμα και όταν πλήρωνε ποταμούς εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει την υποδομή, ακόμα και τότε το έκανε αποσπασματικά ( χωρίς δηλαδή τις απαραίτητες διασυνδέσεις των βάσεων μεταξύ των υπηρεσιών ) και κυρίως χωρίς να έχει το κατάλληλο προσωπικό. Πιο απλά το Κράτος , προκήρυσσε έργα που δεν γνώριζε, και δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό να αξιοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα τα πλήρωνε σε πολλαπλάσιο του πραγματικού αντίτιμο, αλλά αυτό βέβαια ήταν μια ευρύτερη συμπεριφορά του Δημοσίου.

Στην περίπτωση των υπαλλήλων της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας, παρουσιάζεται το εξής τρελό κατά την άποψη μου φαινόμενο, ότι η Κα Γεωργαντά καταγγέλλει τον  τέως προϊστάμενό της για μαγείρεμα στο θέμα του ελλείμματος, και κατά συνέπεια του Δημοσίου Χρέους της Χώρας. Το παράδοξο είναι ότι όπως λέει, τα ελλείμματα των Δ.Ε.Κ.Ο. δεν πρέπει να θεωρούνται Δημόσιο Χρέος ( λες και είναι πιθανό άλλος να πληρώσει το χρέος του Ο.Σ.Ε. για παράδειγμα και όχι το Κράτος ) αλλά ο παραλογισμός της δεν εξαντλείται μόνον εκεί! 

Συνεχίζεται, γιατί συμπεριφέρεται σαν μέχρι την έλευση του κ. Παπακωνσταντίνου να ήταν όλα σωστά και τα νούμερα ακριβή κάτι με το οποίο διαφωνεί οποιοσδήποτε γνωρίζει μαθηματικά Λυκείου και παρακολουθούσε τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια. Διαφωνεί βέβαια κι όλος ο πλανήτης που χρησιμοποιεί τον όρο Greek statistics. Γενικότερα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε οτι διαφωνούν οι πάντες.

Υπάρχει το εξής ερώτημα , στο οποίο δεν πρόκειται ποτέ να απαντήσουν οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας:

'ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕΣ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΛΑΣ? '

Δηλαδή για να το πούμε πιο απλά, γιατί το να λένε ψέμματα ότι το χρέος μας είναι μικρότερο από το πραγματικό, είναι συμβατό με την ηθική σου? 

Το χρέος κάθε υπαλλήλου της στατιστικής υπηρεσίας, είναι να λέει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και να μην επιλέγει σε ποια από τις απάτες που στήνουν οι πολιτικοί θα μιλήσει, αλλά να μιλάει και να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού που είναι και ο εργοδότης του.

Πολλοί θα μου πείτε φυσικά ότι εκτελούσαν εντολές άνωθεν, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό τους καλύπτει, δεδομένου ότι ήξεραν τόσα χρόνια το πόσο σημαντικά ήταν τα στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη του δανεισμού, άρα και του μέλλοντος της Χώρας. Μπορεί ο καθένας σας να θεωρεί ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να παίζει με την Αξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό, και στο Εσωτερικό του, και επικαλούμενος ότι έτσι τον διέταξαν να δικαιολογείται, αλλά εγώ πως να το κάνουμε ανήκω στους περίεργους που πιστεύουν ότι είναι προδότες και ζητώ την κεφαλή τους επί πίνακι.

Με λίγα λόγια, δεν έχουμε καμιά ανάγκη τις με καθυστέρηση δεκαετιών ενστάσεις της Κας ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αυτό που μας χρειάζεται είναι η καταδίκη υπαλλήλων που ακολουθούν τις πρακτικές της, μια καταδίκη που θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα των νέων Δημοσίων Υπαλλήλων, και θα τους κάνει περισσότερο ανθεκτικούς στις "άνωθεν" πιέσεις των πολιτικών καιροσκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review