Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μόνο το «κούρεμα» κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους, εκτιμά η «Δράση»

Περίεργο χιούμορ οι δηλώσεις Παπανδρέου!

Μόνο το «κούρεμα» κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους, εκτιμά η «Δράση»!


«Εκπλήσσει το χιούμορ του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών που δηλώνουν ευτυχείς με την κατά 50% πτώχευση της Ελλάδας» δηλώνει η Δράση για τα αποτελέσματα της Συνόδου.

«Η Ελλάδα ως χώρα και οι έλληνες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα αγωνίζονται τα επόμενα 10-20 χρόνια να αποβάλλουν το στίγμα της αφερεγγυότητας. Η χρηματοδότηση της Ελλάδας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων της θα δυσκολευτεί αφάνταστα.»

Κατά τη Δράση, ο στόχος μείωσης του λόγου του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ σε 120% το 2020 κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Τη βιωσιμότητα του χρέους θα εξασφαλίσει η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Για να γίνει αυτό απαιτείται η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και η μαζική πώληση ανενεργών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.» 

Τα πιο πάνω όμως, αν τα είχε κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε τη διαγραφή του 50% των υποχρεώσεων μας.

Τέλος, σημειώνει την ανάγκη η κυβέρνηση να αντικατασταθεί με μια νέα με στήριξη από την παρούσα Βουλή και, κατά κύριο λόγο, από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί θα πρέπει αναγκαστικώς να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review