Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Λίγα 24ωρα μετά την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και με το βλέμμα στα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ, στο κόμμα ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και για το ποιος θα κρατάει το τιμόνι στο δρόμο προς τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.

Προς το παρόν, τα περισσότερα στελέχη αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η θητεία ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου.
Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, δείχνει με τη στρατηγική που ακολουθεί ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (11,9% σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την Realnews) στον Real FM την Κυριακή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι με αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει σε εκλογές, αν πρώτα «δεν αλλάξουν πολλά» προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση του κόμματος με τον κόσμο.

Το θέμα της διαδοχής θα πρέπει να τεθεί πρώτα από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και «από εκεί και ύστερα θα πάρουμε όλοι ανοιχτά θέση» δήλωσε.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημοσίως. Τα υπόλοιπα θα τα προχωρήσουμε μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες. Υποχρεωτικά θα πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ».

Σε άλλο μήκος κύματος, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επισήμανε ότι οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν άνοιγμα εσωκομματικών μετώπων και εξέφρασε την άποψη ότι «κάποιοι βιάζονται, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review