Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δύο οικογένειες «κατέστρεψαν» την Ελλάδα, λέει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών - του Vpower

Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα κυβερνάται από δύο οικογένειες και είναι δύσκολο να πει κανείς ποια από τις δύο ευθύνεται περισσότερο για την καταστροφή, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ (OVP, συντηρητικοί).

Προειδοποίησε ακόμα ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει «εβδομάδες» για τις ελληνικές αποφάσεις.

«Οι [ελληνικές] πολιτικές δομές είναι περίεργες: στη διάρκεια πολλών χρόνων, μόνον δύο οικογένειες κυβέρνησαν: Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου. Γι΄αυτό δεν θέλω να πω σε ποιον ανήκει περισσότερο το φταίξιμο για την καταστροφή» δήλωσε η Φέκτερ στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική εφημερίδα Wirtschaftswoche, η οποία συμπεριλαμβάνει τη δήλωση αυτή στο σημερινό της φύλλο.

«Η ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να επιτρέψει [να περάσουν] πολλές εβδομάδες» μέχρι η Ελλάδα να καταλήξει στις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις, είπε.

Ουσιαστικά η Αυστριακή Υπουργός των Οικονομικών δεν μας λέει κάτι καινούριο βέβαια, αλλά το γεγονός ότι έφτασαν αλλοδαποί Υπουργοί να διατυπώνουν τόσο περίτρανα την οικογενειοκρατία και την αναξιοκρατία στη Χώρα μας πρέπει πιστεύω να μας δώσει πολλές εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο που ο Έλληνας αντιμετωπίζει την Χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review