Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα αποτραπεί η χρεοκοπία της Χώρας μας δηλώνει η Αλ. Παπαρήγα, και πρέπει να παραδεχθούμε πως είναι πολύ πιθανό να έχει δίκιο - του Vpower

Τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους, ούτε να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, είπε στη συγκέντρωση της ΚΝΕ, πρέπει «να μην πάρει ούτε ανάσα».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η αλλαγή πρωθυπουργού ετοιμαζόταν από τον περασμένο Ιούνιο, αποφεύχθηκε όμως με παρέμβαση των Αμερικανών. Ο σχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, είπε η κ. Παπαρήγα, απέδειξε ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν και να πείθουν το λαό και εκτίμησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο άρχισαν ήδη τα σενάρια για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την σφοδρή επίθεση κατά του ΛΑΟΣ και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι «η ακροδεξιά βγαίνει από τους κόλπους των αστικών δυνάμεων».

Θέση του ΚΚΕ, είπε η γγ του κόμματος, είναι ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι συνέπεια της δράσης των «Αγανακτισμένων», ούτε αυτών που μουντζώνουν, ούτε φυσικά των κουκουλοφόρων. Το στοιχείο που καθόρισε τις εξελίξεις, είπε, ήταν οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες στους δρόμους, στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στα διόδια, στους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, στο κίνημα ανυπακοής .

Αυτοί οι αγώνες, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ανάγκη να συνεχιστούν γιατί, πέραν των άλλων το «μαύρο μέτωπο θα φέρει μαύρα μέτρα» που θα καθορίσουν το μέλλον μας για τα επόμενα 15-20 χρόνια. 

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και για το μέλλον της Ευρωζώνης. καθώς. Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί η ευρωζώνη και να υιοθετηθεί παράλληλα το «εθνικό ευρώ» με άλλη ισοτιμία. Γι΄ αυτό, είπε, δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί κανείς από τις εξελίξεις και κάλεσε τη νεολαία και τα μέλη του κόμματος σε εκλογικό και οργανωτική ετοιμότητα, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για μια σκληρή αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει «να μην πάρει ούτε ανάσα», ώστε να πέσει μια ώρα νωρίτερα, είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα επαναφέρει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων όλα τα αιτήματα του εργατικού κινήματος του τελευταίου διαστήματος.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της αφιέρωσε η κ. Παπαρήγα στην αποσαφήνιση της θέσης του ΚΚΕ , έναντι κινήσεων και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλουν την άποψη για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Εξέφρασε την «οριζόντια και κάθετη» διαφωνία του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Εκτίμησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποταγμένη στην κάλπη και σημείωσε ότι ένα ριζοσπαστικό μέτωπο πρέπει να απαντά στο ερώτημα του εάν στηρίζει την εξουσία των μονοπωλίων.

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Ακόμη μία φορά το ΚΚΕ εμφανίζεται να αγνοεί την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που επιθυμεί το πείραμα Παπαδήμου, ως μιά πιθανή λύση στο επείγον πρόβλημα της αποτροπής της καταστροφής. 'Ετσι, αντιπροσωπεύοντας το 7,5% του λαού θα προσπαθήσει να ανατρέψει τον Παπαδήμο, που τον θέλει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερο απότο 50%. Πολύ δημοκρατικό κόμμα!

Vpower είπε...

Εδώ και χρόνια το Κ.Κ.Ε. επιλέγει την ευκολία της καταγγελίας της πραγματικότητας απο την δυσκολία της διατύπωσης προτάσεων. Τι να κάνουμε κάποια κόμματα θεωρούν τους εαυτούς τους διαχειριστές, και κάποια θεωρούν τους εαυτούς τους απλώς εφημερίδα! Το Κ.Κ.Ε. είναι σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και ένα κόμμα διαμορφωτή και σχεδιαστή της κοινωνίας μας, ένα κόμμα που επιτέλους θα σαρώσει αυτό το παράλογο συνονθύλευμα απατεώνων που απαρτίζουν το διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δύσκολο είναι αλήθεια αλλα κάποτε χάρη στην επανάσταση στο Γουδί τα καταφέραμε.... ίσως να είμαι τυχερός και κατα τη διαρκεια της ζωής μου να ευτυχήσω να τα δώ όλα αυτά να γίνονται, με όποιο τρόπο ο Ελληνικός Λαός επιλέξει.

Disqus for Alternative Greek Politic Review