Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Περί διαγραφής του Χατζηγάκη και ακροδεξιών σταγονιδίων..... του Vpower!

   Όπως έμαθα διεγράφη ο βουλευτής Τρικάλων Σ. Χατζηγάκης από τη Ν.Δ.  και επειδή αυτή η διαγραφή κατά τη γνώμη μου σηματοδοτεί μια στροφή της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά, δεν μπορώ παρά να γράψω μερικά λόγια, δεδομένου ότι δεν είναι μυστικό πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην ουσία είναι μια "Κυβέρνηση στον πάγο".



   Ο Σ. Χατζηγάκης δεν είναι ούτε ήταν ποτέ ένας βουλευτής της Δεξιάς απλώς. Ήταν μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ κεντροδεξιάς και Δεξιάς, δεδομένου ότι κατάφερνε χάρη στο μετριοπαθή τρόπο που πολιτευόταν να εκφράζει τους μεν , χωρίς να διώχνει τους δε, ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε έναν από τους πιο γνήσιους εκφραστές του Ευρωπαϊκού οράματος του ιδρυτή της παράταξης. Ουσιαστικά δηλαδή αυτή η διαγραφή έχει, όσο κι αν η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθεί να αποκρύψει, βαθιά συμβολικό χαρακτήρα. 

   Δεν μπορώ παρά να γελάσω και να αστειευτώ με όσους του προσάπτουν ότι είναι γόνος εύπορης οικογένειας, και αναγκάζονται ελλείψη σοβαρών επιχειρημάτων, να ανατρέχουν στην αρχή του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να δικαιολογήσουν το σημερινό τους ατόπημα. Είναι από τα επιχειρήματα που δε μπορεί παρά να χρησιμοποιούνται ως απόδειξη ακέραιου και διαφανούς χαρακτήρα και φυσικά όχι το αντίθετο, δεδομένου ότι δεν θα ανέτρεχε κανείς στα αμαρτήματα του προπάππου του, αν είχε κάτι σοβαρό και πιστευτό να πει για τον ίδιο.

   Σε περιόδους κρίσης όπως διδάσκει η Ιστορία, οι Λαοί διολισθαίνουν ιδεολογικά προς ακραίες και συχνά ρατσιστικές θεωρείες και ιδεολογίες, γεγονός που αργότερα μετανοιώνουν φυσικά - και αυτός είναι ένας κανόνας χωρίς εξεραίσεις δυστυχώς!

  Ίσως αυτός να είναι ο λόγος της διαγραφής, ίσως αυτός να είναι και ο επικοινωνιακός στόχος της διαγραφής μόνον (δηλαδή τα πολιτικά οφέλη από τον καιροσκοπισμό), δεν ξέρω. Μπορεί και τα δύο, μπορεί και τίποτα, αν η διαγραφή έγινε απλά στα πλαίσια των ανταγωνισμών λόγω μοιράσματος της πίτας, που θα ακολουθήσει την επαύριο των ερχόμενων εκλογών! Στη Χώρα που ζούμε εξάλλου , δεν είναι μυστικό ότι καμιά ιδεολογία δεν υποστηρίζεται με σκοπό να εφαρμοσθεί κάποτε, αλλά πάντα οι ιδεολογίες χρησιμεύουν για να καμουφλάρουν οι επιτήδειοι την διάθεση κλοπής του δημοσίου χρήματος, την διάθεση να αποκτήσουν και να διατηρηθούν στην εξουσία κ.λ.π.

  Ο καιρός θα δείξει, εγώ από μέρους μου δεν έχω παρά να ευχηθώ στον ίδιο, καλή τύχη αν αποφασίσει να συνεχίσει να πολιτεύεται και στην Ν.Δ. αυτογνωσία και μεγάλη προσοχή στο δρόμο στον οποίο δυστυχώς δείχνει να διολισθαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review