Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μια ακόμα Δίκη του "γαμώτο" - του Vpower

Ξεκίνησε εχθές στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού Focus, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης να χαρακτηρίζει τους Έλληνες απατεώνες.

Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την άποψη ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει ενοχλητικό περιεχόμενο και ότι το όλο θέμα αφορά το πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.

Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης ωστόσο υποστηρίζει, πως το επίμαχο δημοσίευμα ήταν «μεθοδευμένο και κατάπτυστο» και «ισοπέδωνε τα πάντα». Υποστηρίζει επίσης ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου «χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Ελληνες απατεώνες».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Σαφέστατα έχουν δίκιο οι μηνυτές όσον αφορά το άδικο της γενίκευσης και της ισοπέδωσης των πάντων, εξάλλου με τη θέση αυτή συμφωνεί και η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών πιστεύω ( η τουλάχιστον η πλειοψηφία των Γερμανών που εγώ έχω γνωρίσει) , αλλά φυσικά αυτό δεν αποτελεί αξιόποινο ισχυρισμό πιστεύω.

Αν μιλήσουμε για την κατηγορία της εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους εδώ είναι για να γελάσει κάθε πικραμένος, καθώς τα σύμβολα του Ελληνικού Κράτους ορίζονται και συγκεκριμενοποιούνται δια νόμου, ενώ η Αφροδίτη της Μήλου δεν ανήκει σε αυτά.

Με πιο απλά λόγια, πρόκειται για μια ακόμα Δίκη του "γαμώτο" που μας φαίνεται λογικό στη Χώρα μας να γίνεται επειδή έχουμε εθιστεί σε μια ανύπαρκτη και σμπαραλιασμένη Δικαιοσύνη, μαθημένη να συμπεριφέρεται ως συντεχνία, και όχι ως θεσμός και θεμελιώδης λειτουργία του Κράτους.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν υποκριτικά να αναφωνήσουμε " Γεια σου Ελλάδα που δίδαξες τη Δημοκρατία " στο σίγουρο και αναντίρρητο άκουσμα της αθώωσης των κατηγορουμένων, εξάλλου ας μην κρυβόμαστε, αυτή μας η συνολική υποκρισία είναι και ο λόγος που η υπόθεση αυτή δεν τέθηκε στο αρχείο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review