Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Να είμαστε, η αρκεί να λέμε πως είμαστε πατριώτες? του Vpower

    Ένα επάγγελμα από το παρελθόν, που ανέκαθεν υπήρξε χρυσοφόρο, είναι το επάγγελμα του εθνικόφρονα που μετεξελίχθηκε το '80 σε επάγγελμα κομματόσκυλο!

Από την εποχή που δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος μέχρι σήμερα, αμέτρητοι ήταν οι Έλληνες που προσπάθησαν να πλουτίσουν πουλώντας προστασία στο Κράτος. Συνήθως υπεξαιρούσαν τα χρήματα που το Κράτος δανειζόταν, ενώ οι πιο επαγγελματίες του είδους εγγράφονταν στη μισθοδοσία του Κράτους μεταμφιεσμένοι, σε στρατιωτικούς, κληρικούς, υπαλλήλους υπουργείων, η ακόμα λάμβαναν τα περίφημα μυστικά κονδύλια. 

Το επάγγελμα βέβαια μετά το τέλος του κυνηγιού των κομμουνιστών, πέρασε κρίση, αλλά χάρη στο ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 ξαναβρήκε κάποια από την παλιά του αίγλη, καθώς οι κενοί προσόντων και ανίκανοι να αυτοσυντηρηθούν και να επιβιώσουν επαγγελματίες προστάτες, βρήκαν μια νέα "ιδεολογία" ικανή να τους συντηρήσει. 

Δεν πέθανε ποτέ αυτό το πατριωτιλίκι δυστυχώς ποτέ, και ούτε πιστεύω ότι θα εκλείψει. Δυστυχώς πάντα, για πολλούς συνανθρώπους μας δεν θα υπάρχει καμιά άλλη επιλογή επιβίωσης, εκτός από τις κλίκες συμφερόντων, και το άρμεγμα του Κράτους, και γι' αυτό όσο φωνάζουμε για αξιοκρατία, επαναπροσδιορισμό του μεγέθους του Δημοσίου, θα δεχόμαστε μοιραία τα πυρά και το μίσος τους. Τι περιμένουμε δηλαδή να πουν ? Σε ευχαριστώ που ζητάς να εξαφανιστεί ο μόνος τρόπος επιβίωσης που έχω?

Το μνημόνιο, όπως και το μεσοπρόθεσμο ουσιαστικά μιλούν για την εξυγίανση των οικονομικών του Κράτους, όχι φυσικά για το δικό μας καλό, αλλά για την εξασφάλιση των δανειστών. Όπως κάθε πιστωτής έτσι και η Ευρώπη θέλει να δανειοδοτήσει ένα Κράτος μικρότερο, και λειτουργικότερο από το δικό μας, ένα Κράτος που δεν θα απαιτεί τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής οικονομίας για να επιζήσει, αυτό εξάλλου η Ευρώπη μας έλεγε πάντα, ακόμα κι όταν δεν μας δανειοδοτούσε, αλλά απλώς μας επιδοτούσε. 

Τα κόμματα ποτέ δε βρήκαν στην Ελλάδα, ένα λόγο για να τα ψηφίσουμε, εκτός από το έλα μαζί μας να βγούμε, να μη σε κλέψουν οι άλλοι. Να κλέψουμε μαζί, για μη σε κλέψουν οι άλλοι....

Έτσι για να πείσουν αναγκάστηκαν να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες πατριώτες που προανέφερα.

Όσο είναι ισχυροί αυτοί οι απατεώνες, τόσο τα ισοπεδωτικά μέτρα φορολόγησης των πάντων θα είναι επιτακτικά και αναγκαία, όσο πιο γρήγορα αποφασίσουμε τον αναπόφευκτο υποδιπλασιασμό των θέσεων του Δημοσίου, τόσο μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής οικονομίας θα περισώσουμε, τόσο μικρότερο διάστημα θα υποφέρουμε. 

Με ποιο απλά λόγια, δεν θα υπήρχε η κρίση σήμερα, δεν θα είχαμε 23% Φ.Π.Α. ούτε χαράτσια σήμερα, αν αγαπούσε το Κράτος μας περισσότερο τους ερασιτέχνες πατριώτες, από τους επαγγελματίες του είδους. 

Ούτε φυσικά θα δεχθούμε ποτέ να χρεοκοπήσει η Χώρα, και να χαθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, επειδή κάποιοι δεν ήταν ποτέ τους ικανοί να ζήσουν χωρίς να πουλούν εκδούλευση στα κόμματα. 

Το μέλλον είναι στα χέρια μας, κι αν το επάγγελμα του κομματόσκυλου απαιτείται να συρρικνωθεί για το καλό της Χώρας, δεν πρέπει να 'χουμε κανένα ενδοιασμό στο να το πετσοκόψουμε, καμιά λογική δεν υπάρχει σε όποιον πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να πεινούν 4 άνθρωποι για να καλοζεί ένα κομματόσκυλο του Δημοσίου στη θέση του. Ούτε φυσικά το να γίνουμε το Έθνος των μπαταχτσήδων είναι λύση. Το μόνο που μας συμφέρει εθνικά-και εδώ κρίνεται ο πραγματικός πατριωτισμός του καθενός μας- είναι να συρρικνωθεί το Δημόσιο εις βάρος των εγκάθετων, κλικαδόρων και επαγγελματιών πωλητών του ψευτοπατριωτισμού τους. Αν θες λοιπόν φίλε μου προπαγανδιστή να με πείσεις για τον πατριωτισμό σου, απόδειξέ μου οτι ζεις χωρίς να εισπράττεις απο το Κράτος τίποτε.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος κ. Πατήρ και υιέ Φαραντάτο, αν είσαστε Πατριώτες, δεν θα φτιάχνατε κλίκες στην Ευελπίδων, θα δωρίζατε το 50% των μισθών σας στο Κράτος. Αλλά αν ήσαστε πατριώτες φυσικά θα είχατε αληθινό επάγγελμα, και δεν θα είσαστε επαγγελματίες του ψευτοπατριωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review