Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αποχώρηση Μπίστη από ΠΑΣΟΚ, με πολλές αιχμές - Του Vpower

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο και την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες ο κ. Ν. Μπίστης, ο οποίος φαίνεται να κατευθύνεται στη Δημοκρατική Αριστερά. Ο κ. Μπίστης χθες έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης και αποχώρησής του, την οποία είχε συντάξει πριν βρεθεί μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη στην εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση», στις 29 Νοεμβρίου. 

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Μπίστης ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου: «Χωρίς σχέδιο, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, με αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες πολιτικές και με διαλυτικές μοναρχικές συμπεριφορές στο εσωτερικό του κόμματος, ήταν αναπόφευκτη η αδυναμία της ηγεσίας να ανταποκριθεί στο έργο της ανόρθωσης της χώρας μετά την καταστροφική πενταετία της Ν.Δ.», τονίζει, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές και κατά των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ: «Η ευθύνη για την πορεία που ακολουθήθηκε δεν βαρύνει μόνο τον Γ. Παπανδρέου και τους προσωπικούς του φίλους. Βαρύνει και τα στελέχη που δεν αντιτάχθηκαν, αλλά στην καλύτερη περίπτωση σιωπούσαν όταν δεν επικροτούσαν. 

Τεράστια είναι η ευθύνη των στελεχών εκσυγχρονιστικής προέλευσης», αναφέρει ο κ. Μπίστης, ο οποίος κλείνει την επιστολή του υποστηρίζοντας ότι η μόνη διέξοδος στην κρίση θα είναι προοδευτικής κατεύθυνσης και τονίζοντας ότι στο μέλλον θα εργαστεί «προς αυτήν την κατεύθυνση, της συγκρότησης μιας σύγχρονης Κεντροαριστεράς». Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μπίστης εκφράστηκε με πολύ θετικά λόγια για τη ΔΗΜΑΡ. Η ένταξή του στο νέο κόμμα, την ύπαρξη του οποίου θεωρεί απαραίτητη, είναι η φυσιολογική επόμενη κίνηση.

Στη ΔΗΜΑΡ πάντως, η οποία καταγράφει ισχυρό ρεύμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζουν σε σημαντική προσέλευση στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις τους και έχουν ήδη αρχίσει να σκέπτονται πως αυτή θα συμβεί ομαλά. Είναι ενδεικτικό ότι στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «η “υποδοχή” του κόσμου, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που μας “προειδοποιεί” να τον αναμένουμε, έχει πολιτική, διαχειριστική και οργανωτική διάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review