Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν, και φόβοι για τα νέα δεδομένα που θα πυροδοτήσει τυχόν επιδείνωσή της - του Vpower

Την Κυριακή 18/12/2011 τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Kısıklı ο Ιορδανός πρωθυπουργός Avn el Hasavne συνοδευόμενος από την κόρη του.

Ακόμη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουσταφά Άμπντελ Τζαλίλ.

Ο Ιορδανός πρωθυπουργός θέλησε να μάθει τις προθέσεις της Τουρκίας για το Συριακό πρόβλημα.

«Αρκετά κλονισμένη η υγεία του»

Ωστόσο, πηγές της αντιπολίτευσης από την Άγκυρα σχολιάζοντας τις επισκέψεις των ξένων ηγετών στο σπίτι του Τούρκου πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού είναι αρκετά κλονισμένη.

Διπλωματικές πήγες αναφέρουν ότι όσο και να θέλει να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά παιχνίδια η κυβέρνηση σε σχέση με την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού οι ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες «η εγχείρηση πέτυχε και ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι ακμαίος στην υγεία του», απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Οι ίδιες πήγες ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα ο κ. Ερντογάν θα εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη καθώς πάσχει από μία σπάνιας μορφής καρκίνου.

Σε περίπτωση που η υγεία του κ. Ερντογάν δεν του επιτρέψει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, θα δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό σε Τουρκία και Μέση Ανατολή, πυροδοτώντας γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, δεν λείπουν αυτοί που εκφράζουν φόβους για θεσμό επεισόδιο με την Ελλάδα, δεδομένου ότι σε περίπτωση απώλειας του Ερντογάν θα ισχυροποιηθεί η πολιτική επιρροή του Τουρκικού Στρατού καθώς και οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί θύλακες στην Τουρκική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review