Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις - Της Ρούλας Γεωργακοπούλου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο μικρός και άκακος Γιάννης Μανώλης. Τώρα που το παραμύθι έγινε θρίλερ, ολοένα και πιο σκληρές παικτούρες μπαινοβγαίνουν στο ρόστερ. Η αμφιθυμία του Γιώργου Καρατζαφέρη μοιάζει με μικροπολιτικό χούι, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μικροπολιτικό δράμα. Κατά τη γνώμη μου, είναι ζήτημα αν θα τα καταφέρει να ρεφάρει, έστω κι αν πραγματοποιήσει την απειλή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

 Τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΛΑΟΣ μέρα με τη μέρα γλιστράνε προς ακόμη δεξιότερες τσέπες κι όποιος έχει μάτια βλέπει την απελπισία στο πρόσωπο του μεγαλοεργολάβου της δεξιάς πολυκατοικίας. Εκεί που τον περίμενε να τσοντάρει στα πέδιλα και τα μπετά, αυτός δεν μπορεί να του χρηματοδοτήσει ούτε καν μια πέργκολα. Τώρα; Τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να μην πέσει στην ανάγκη τοκογλυφικών δυνάμεων της άκρας Δεξιάς που από τις δημοτικές και δώθε άνοιξαν σαράφικο και τον περιμένουν;

Την ίδια ώρα, στο εξαπεναντίας ερείπιο μάλλον δεν τρέχει κάστανο, κι αυτά που λέγονται για τον Καστανίδη θα τα πάρει όλα παραμάζωμα η μπουλντόζα. Διότι, σύμφωνα με το παλιό, αλάνθαστο ελληνικό ρητό, ουδείς εζημιώθη αγοράζοντας γης Μαδιάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review