Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον Noble για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας - του Vpower

Το ενδιαφέρον της Noble (η οποία διενεργεί τις έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε όλη την ελληνική επικράτεια διαβίβασε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο κ. Μανιάτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα έχει ζητήσει την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων για τις ευαισθησίες της χώρας, σε σχέση με τη μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο καθώς οι «27» σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των Ευρωπαίων εταίρων.

Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία με πετρέλαιο και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι αρνητικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review