Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ένα θέμα περισσότερο σοβαρό από ότι φαίνεται - του Vpower

Το άρθρο με τίτλο: Κουλούρης-«Ο Παπουτσής φέρθηκε όπως οι κομπλεξικοί στους ευεργέτες τους» των Νέων προσωπικά κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο! Εδώ και πολλά χρόνια αδυνατούσα να καταλάβω πως ο Α.Παπανδρέου επέλεγε Υπουργούς και χάρη στο δημοσίευμα αυτό κατάλαβα. 

Σας βάζω το link να το δείτε αν θέλετε το άρθρο και δεν το αναρτώ φυσικά  γιατί αηδιάζω (http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4686370)

Με απλές γνωριμίες, αφού κατά τα υποστηριζόμενα Κουλούρη, έφτανε μια γνωριμία με τον Α.Παπανδρέου και την κα. Λιάνη για να υπουργοποιηθεί κανείς, και εν προκειμένω ο κ.Παπουτσής.

Μη μου πείτε, εντυπωσιακό δεν είναι?

Δεν ξέρω φυσικά αν πέτυχε το σκοπό του ο Κος Κουλούρης αλλά αυτό εξαρτάται πιστεύω από το κοινό στο οποίο απευθύνεται κανείς.

Οι ανόητοι πιστεύω θα σταθούν στην "αχαριστία" που όπως υποστηρίζει ο Κος Κουλούρης διέπραξε ο Κος Παπουτσής. Οι λιγότερο ανόητοι θα απορήσουν με το θράσος του Κου Κουλούρη. Και οι περισσότεροι θα απορήσουν με την νοημοσύνη των πολιτών που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες ολόκληρες.

Θα μου πείτε φυσικά, μήπως το μπλε τσιφλίκι είναι καλύτερο? και για να μη με ρωτήσετε σας απαντώ από τώρα όχι. Ιδιαίτερα στη σταγονιδίων εποχή που διανύει σίγουρα όχι! (και πριν τσιφλίκι ήτανε αλλά τώρα βλακωδώς το διατυμπανίζει κιόλας) 

Αλλά και το γεγονός ότι δεν ξέρει αυτός ο Λαός τίποτα άλλο εκτός απ' τα τσιφλίκια δεν μας λέει τίποτε για την ποιότητά του? 

Δεν ξέρω, θυμάμαι που και πού τα λόγια ενός φίλου που μου λεγε : Δεν είναι σωστό να μιλάς ποτέ για το γενικό καλό και το συλλογικό συμφέρον στην Ελλάδα! Οι Έλληνες νοιώθουν περισσότερο ασφαλείς και ήσυχοι με ένα Κράτος που κλέβει το γείτονά τους παρά με αυτό που δεν κλέβει κανένα. Και είχε μάλλον δίκιο! 

Για να γίνει κατανοητό αυτό σκεφτείτε μια φυλή ανθρωποφάγων και τον εαυτό σας ιεραπόστολο που προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι είναι δυνατό να επιβιώσουν χωρίς να τρώνε ανθρώπους. Κι εκεί όπως και στην Ελλάδα, θα κερδίσει το πονηρό ΠΑΣΟΚ κι εσείς θα είστε απλά το επόμενό τους γεύμα. Κι εκεί θα έρθει ένα Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος με την υπόσχεση αφαίμαξης των κορόιδων θα συνασπίσει τους χειρότερους της φυλής γύρω του. Κι εκεί όταν φάνε όλα τους τα παιδιά και τα εγγόνια και τα δισέγγονα (στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ αυτό έκανε με την μορφή δανείων) και ξεμείνουν, μετά θα καταριούνται τον αλήτη που τους πρόδωσε και τους έδωσε μια αδιέξοδη λύση. 

Αλλά φταίει αυτός, η ο μέσος κανίβαλος ?

Σίγουρα το εύκολο είναι να συμφωνήσουμε ότι φταίει ο Κουλούρης , έτσι που κατάντησε, εύκολο επίσης είναι να πούμε ότι φταίνε και οι δύο λόγω της τρισάθλιας διαδικασίας υπουργοποίησης και αναρρίχησης στην εξουσία που ακολούθησαν, αλλά γιατί να μην πούμε το δύσκολο?

Ότι φταίει δηλαδή ο μέσος κανίβαλος του τελευταίου οθωμανικού κατάλοιπου στην Ευρώπη?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουλούρης καβάλησε μόνος του το καλάμι, αλλά αφού καβάλησε πρώτα την εξουσία. Κι αυτή την δεύτερη, δεν την καβάλησε μόνος του, αλλά με την ψήφο μας. Εμείς, ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός, ψήφιζε 30 χρόνια "Κουλούρηδες". Μιλιά τώρα!

Disqus for Alternative Greek Politic Review