Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Αίσωπος στην εποχή των αρνητικών επιτοκίων....... του Vpower

   Η Γερμανία για να τη δανείσεις ζητάει  και καταφέρνει να εισπράττει και τόκο κι από πάνω, το ίδιο και η Φινλανδία, το ίδιο και η Ολλανδία με την Ελβετία πρόσφατα. Είναι η δεν είναι το γεγονός αυτό η απόλυτη δικαίωση των συνετών του Βορρά έναντι των απατεώνων του Νότου?

   Στη Χώρα μας εδώ και χρόνια  δεν καταλάβαινε κανείς γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε το Κράτος μια Αγελάδα από όπου όλοι όσοι κατάφερναν με χίλιους τραγελαφικούς τρόπους να παραγκωνίσουν τον ανταγωνισμό, άρμεγαν ασύστολα και ακόρεστα, χωρίς κανείς ποτέ να νοιάζεται για τις συνέπειες που θα έχει το αδιασάλευτο κι ακόρεστο αυτό άρμεγμα στην ίδια την Ελληνική Κρατική Αγελάδα. 

   Έγραφε η Build στις αρχές του 2009 για την επίδειξη χλιδής και πλούτου όλων των Ελλήνων πολιτικών που επισκέπτονταν τη Γερμανία παλιότερα, ενώ τα σχόλια για τις κουστωδίες ερωμένων και αυλικών που έσερναν μαζί τους πήγαιναν σύννεφο.

   Πίστευαν βλέπετε ότι η Αγελάδα είναι ικανή να παράγει εσαεί αμέτρητο γάλα, και το πιο αστείο είναι πως το ίδιο πίστευαν ακόμα και αυτοί που δεν συμμετείχαν στο άρμεγμα (εδώ κι αν είναι ακόμα πιο αστείο!). 

   Όλοι αυτοί μάλιστα έφταναν στο απίστευτο σημείο ξετσιπωσιάς και ηλιθιότητας συνάμα, να πιστεύουν ότι οι Γερμανοί και γενικότερα οι βόρειοι ήταν...... εκ γενετής ανόητοι δεδομένου ότι , ενώ είχαν μια πιστοληπτική ικανότητα ασυγκρίτως μεγαλύτερη από τη δική μας, παρόλα αυτά τη χρησιμοποιούσαν ελάχιστα η ακόμα και καθόλου ψάχνοντας οικονομικές λύσεις πολύ πιο επίπονες από εμάς. 

   Το 2005, για παράδειγμα στο ξεκίνημά της η Μέρκελ έκοψε το δώρο Χριστουγέννων των Γερμανών Δημοσίων υπαλλήλων, κι απάντησε στους επικριτές της τότε ότι δεν μπορεί να δανείζονται όλοι οι Γερμανοί επειδή το Δημόσιο δεν κατάφερε να τηρήσει τον προϋπολογισμό του έτους! Έδωσε τότε το ακριβές της οικονομικό στίγμα αυτό που έμελλε να την κάνει την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, και την 3η σημαντικότερη Πρόεδρο Κυβερνήσεως του Κόσμου. 

   Στην μαϊμουδο-Ελλάδα εκείνη την εποχή πολλοί γελούσαν ξένοιαστα για το κατάντημα όπως το ονόμαζαν του Γερμανικού Δημόσιου τομέα, και συνέχιζαν να πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται κανείς να παράγει τίποτε, δεδομένου οτι τώρα πια τα δανεικά θα είναι πάντα αστείρευτα.

   Όπως είναι η μοίρα κάθε κλέφτη, κάθε ψεύτη, και κάθε απατεώνα γενικότερα, έτσι και εδώ ήρθε η στιγμή, που επιβεβαίωσε και μας έδειξε χωρίς καμιά αμφιβολία ποιος είχε δίκιο και ποιος υπήρξε ο πιο ανόητος...  ή για να δανειστώ και τον μύθο του Αισώπου σε ποιόν αξίζει η μοίρα του μέρμηγκα και σε ποιόν του τζίτζικα. 

    Υπάρχει όμως και μια εξέλιξη που εκθέτει ακόμα περισσότερο τον τζίτζικα, και αυτό φοβάμαι οτι περιμένει την απερίσκεπτη και εκ φύσεως διαφθαρμένη Ελλάδα στη γωνία να την αποτελειώσει...

  Σκεφτείτε αν ο μέρμηγκας πει τον τζίτζικα: σε αφήνω να μείνεις στο ζεστό και γεμάτο θαλπωρή και τρόφιμα σπιτικό μου τον Χειμώνα και να επιζήσεις κι εσύ δύστυχε κι ανόητε μέρμηγκα, γιατί θα μου γίνεις πολύ χρήσιμος αν υπακούσεις στα δικά μου θέλω. α) θα με υπηρετείς β) θα τρως μόνο ότι σου δίνω γ) θα ανέχεσαι να σε δείχνω στα παιδιά μου ως παράδειγμα προς αποφυγή. Για σκεφτείτε μήπως τελικά αυτό μας κάνουν κι αυτό αξίζουμε?

 Μη βιαστείτε να βρίσετε σας παρακαλώ, ούτε να αρχίσετε τα εγώ αυτό κι εγώ εκείνο, μπορεί ως επιβάτες του Ελληνικού τραίνου της καταστροφής να μην μπήκαμε ποτέ μας στο θάλαμο του οδηγού, ωστόσο ούτε ποτέ μας δεν τραβήξαμε το φρένο του βαγονιού μας, ούτε ποιος είναι ο Μ Χαραλαμπίδης γνωρίζαμε πριν το 2009! (ενώ τώρα πρώτο βιντεάκι στο youtube!) . 

Το ότι δεν μας έχουμε σε βίντεο να μιλάμε με τον ιδιαίτερο του Υπουργού, Βουλευτή δεν μας δίνει καθόλου το δικαίωμα να το παίζουμε αθώοι, ας το θυμούνται αυτό οι εκατομμύρια αθώες περιστερές που απέκτησε έτσι ξαφνικά αυτή η ρημαδοκακόμοιρη Χώρα. Τα αποτελέσματα των εκλογών μας εξηγούν απόλυτα γιατί μας αξίζει η τύχη του Τζίτζικα που αναλύσαμε πιο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review