Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δημητράκης - Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου

Με τον ημέτερο Γιώργο Παπαχρήστο έχουμε έναν φίλο, τον Δημητράκη, που είναι πολύ «περπατημένος» και ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά πολλά από τα εν Ελλάδι λαμόγια, πολλούς μιζαδόρους, εκβιαστές, «φορτωμένους» με «μαύρο» χρήμα κ.λπ. Πέρυσι, μιλώντας - και οι δύο - σε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είπαμε ότι οι μόνοι που μπορούν να βρουν άκρη στο χάος των κλεφταράδων και των επαγγελματιών φοροφυγάδων είναι άνθρωποι σαν τον Δημητράκη. Αρα, κάποιος θα πρέπει να τους αναζητήσει και να ζητήσει τις υπηρεσίες τους.

Εμείς τα είπαμε, εμείς τ' ακούσαμε. Γιατί οι διάφοροι πανεπιστημιακοί, κατά κανόνα, που αναλαμβάνουν να λύσουν από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει «πιάτσα». Στα επιτελεία τους έχουν πάντοτε διάφορα κομματόσκυλα, μερικούς φίλους τους και μπόλικους «οικονομολόγους», που άλλο δεν κάνουν από το να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μας λένε το μακρύ τους και το κοντό τους με ύφος ξερόλα, χωρίς και οι ίδιοι να καταλαβαίνουν τι μας τσαμπουνάνε. Γι' αυτό και ένας γνωστός μου τραπεζίτης μού εκμυστηρεύτηκε προ μηνών ότι ο Παπακωνσταντίνου ίσως ξέρει οικονομικά, αλλά δεν ξέρει τίποτα για το ποιες ζυμώσεις, ποια κόλπα και ποιες βρωμιές γίνονται στον επιχειρηματικό κόσμο, στα τραπεζικά κυκλώματα και στο «περιθώριο» βαθύπλουτων σουλατσαδόρων των βορείων προαστίων.

Ο Δημητράκης μού δήλωσε από την αρχή, τότε που ο Παπανδρέου έλεγε πως «λεφτά υπάρχουν», ότι «δεν υπάρχει φράγκο»! Και όταν βγήκαν οι λίστες με τους φοροφυγάδες των 15 δισ., έπιασε τα γέλια. «Ούτε ευρώ δεν θα εισπράξει το κράτος από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αλλοι οφειλέτες έχουν πεθάνει, άλλοι βρίσκονται στη φυλακή, άλλοι έχουν κηρύξει πτώχευση και άλλοι έχουν μεταβιβάσει τις περιουσίες τους σε συγγενικά τους πρόσωπα. Πιάσε τ' αυγό και κούρεψ' το, δηλαδή».

Ετσι είναι, τη λέζα την πλήρωσε και την πληρώνει πάντα ο λαός. Και ρωτάω: Ποιοι μεγαλοεφοριακοί διώχθηκαν, επειδή τα έκαναν πλακάκια επί δεκαετίες με όλους αυτούς τους απατεώνες που ζούσαν ως κροίσοι, αλλά δεν πλήρωναν δεκάρα στο Δημόσιο; Και γιατί δεν έχει αρχίσει μια μεγάλη έρευνα ανάμεσα στους συγγενείς των διαφόρων λωποδυτών, όπου ασφαλώς κατέληξαν τα κλοπιμαία;

Και να πω και μια κουβέντα ακόμη: διόλου δεν με νοιάζει αν ο Χ ή ο Ψ κλεφταράς θα οδηγηθεί στη «στενή» με χειροπέδες. Εκείνο που με νοιάζει είναι να μπουν στο κρατικό ταμείο τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε αυτοί οι αχρείοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review