Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κι όμως εγώ ελπίζω - Του Vpower

     Ένα ακόμα θέμα Tabu στη Χώρα μας είναι το θέμα του καταλογισμού των ευθυνών. Είναι ενα θέμα που λίγοι τολμηροί, και συνήθως περιθωριακοί πολιτικοί επιχειρούσαν να ανοίξουν, αλλά ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο στιγμιαία το κατάφερναν, έβλεπαν μετανοιωμένοι οτι το μόνο που ελάμβαναν ως απάντηση ήταν το όλοι φταίμε, όλοι τα φάγαμε, μια απατεωνίστικη και σαφέστατα εγκληματική και ισοπεδωτική διάχυση των ευθυνών στο ακαθόριστο πλήθος, που φυσικά σκοπό της είχε απλά να εξασφαλίσει την διαχρονική ατιμωρησία που ανέκαθεν απολάμβανε το πολιτικό προσωπικό του τόπου.

    Ακόμα και σήμερα, ηχεί παράξενα στα αυτιά των συνταξιούχων των 200 € η φράση: ΄ΚΑΘΑΡΣΗ χάρη στην πρόσφατη πολιτική μας Ιστορία, ακόμα και σήμερα αρκεί να θέσεις ως θέμα την απόδοση ευθυνών για την οικονομική κατάντια της Χώρας μας, για να καταφέρεις να κάνεις τους πολιτικούς της Χώρας μας να αυτοξεφτιλιστούν αερολογώντας, ακόμα και σήμερα δικαιώνονται ως πατριώτες όσοι ξετίναξαν τα Ταμεία μεν, αλλά μπουρδολογούν ακατάσχετα και πολύ συχνά για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η για τα χωρικά μας ύδατα και την ΑΟΖ, την επιθετικότητα της Τουρκίας και τα συνήθη θέματα που πολύ συχνά επιλέγουν οι απατεώνες που μόνον οι Έλληνες απο όλο τον κόσμο επιλέγουμε να ονομάζουμε πολιτικούς.

    Οι διαπιστώσεις μου αυτές πιστεύω οτι είναι κοινός τόπος και δεν πιστεύω οτι είναι καινούριες για κανένα απο τους αναγνώστες του άρθρου, ούτε πιστεύω οτι προβληματιστήκατε καθόλου μέχρι εδώ. Εδώ όμως έρχεται το ερώτημα που δε σκεφτήκατε ποτέ, η κι αν σκεφτήκατε ίσως να προτιμήσατε να μη βρείτε απάντηση: Με δεδομένη την ατιμωρησία των παλαιοπολιτικών, για ποιο λόγο να είναι τίμιοι και αποδοτικοί για το σύνολο της Χώρας οι επόμενοι? Τι εμπιστοσύνη έχετε εσείς στον Έλληνα ψηφοφόρο οτι θα αναγνωρίσει και θα αμοίψει εκλογικά, όποιον αδιάφθορο κατα τύχη εμφανισθεί στο πολιτικό μας στερέωμα? Μήπως εμείς  οι ίδιοι πρώτα και πρίν απο οποιοδήποτε πολιτικό, περιθωριοποιούμε με την εκλογική μας συμπεριφορά, τους μόνους ικανούς να μας βγάλουν απο την ηθική και οικονομική μας κρίση? Μήπως τελικά όσα ζούμε τελευταία, δεν είναι τίποτε λιγότερο απο όσα μας αξίζουν?
 
   Ως Έλλην, εδω και πολλά χρόνια δηλώνω απογοητευμένος όχι απο την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά απο τους συμπολίτες μου που μαζικά αποδείχθηκαν ανίκανοι να επιζήσουν με άλλο τρόπο παρα μόνο παζαρεύοντας την ψήφο τους. Γι' αυτό άλλωστε ανήκω στους λίγους που δεν πιστεύουν οτι έχουμε κρίση, αλλά οτι περνάμε μια επιβεβλημένη φάση εξυγείανσης, επίπονη μεν αλλά απαραίτητη αν η Χώρα μας εξακολουθεί να πιστεύει οτι ανήκει στη Δύση.

   Σημάδι ανάκαμψης δεν θεωρώ κανένα haircut και κανένα ακόμα μνημονιακό θαλασσοδάνειο, γιατί απλούστατα δεν πίστεψα ποτέ οτι το πρόβλημα της Χώρας μας ήταν το πράγματι τεράστιο εξωτερικό η εσωτερικό της χρέος, ή οτι ήταν το απίστευτα υψηλό της έλλειμα. Η Χώρα μας έχει τρία προβλήματα: Α) Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Β) Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και Γ) Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ η Ελλάδα ακόμα δεν έμαθε να ζεί με άλλο τρόπο.

   Όταν θα πληθύνουν οι φωνές που ζητάνε πραγματική απόδοση ευθυνών, όταν το πάρει απόφαση ο μέσος Έλληνας οτι διαφορετικά τιμιότητα = ανοησία τότε θα πιστέψω οτι πραγματικά βαδίζουμε ξανά στο δρόμο της Αξιοπρέπειας και της απόλυτης Ανεξαρτησίας, όταν ο Έλληνας καταλάβει οτι προδότης δεν είναι αυτός που αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, αλλά αυτός που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση της Δ.Ε.Κ.Α., αυτός που επιτρέπει στις Τράπεζες ακόμα και σήμερα να κλέβουν τα χρήματα των ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών, αυτός που υπέγραψε την εκχώρηση περισσότερων προνομίων της DHL στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Αερολιμένα Αθηνών κι απο αυτά που η εταιρία αυτή έχει στη Χώρα καταγωγής της τη Γερμανία, αυτός που υπέγραψε να πληρώσουμε 3 Μετρό για να φτιάξουμε ένα, αυτός που υπέγραψε να πληρώνουμε ενοίκιο χρήσης των δρόμων που τριπλοπληρώσαμε, αυτός που αποκαλούσε προδότη όποιον εξέφραζε προβληματισμούς για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων απο τη Χώρα μας, αυτός που παρέλαβε το C4I και έκανε κι επίδειξη μάλιστα στους δημοσιογράφους, αυτός που υπέγραψε την προμήθεια των υποβρυχίων που γέρνουν παρέα με αυτόν που πίεζε για την παραλαβή των υποβρυχίων. 

   Όταν λοιπόν γίνει κατανοητό πως όλοι οι παραπάνω είναι οι προδότες κι όχι όποιος δεν επιμένει να συζητά αποκλειστικά τις ψευτοπατριωτικές συζητήσεις των πατριδοκάπηλων της Χώρας, τότε κι εγώ θα πιστέψω οτι αρχίζει η Χώρα μας να βγαίνει απο την ατέρμονη κρίση. Μέχρι τότε περιμένω, τι άλλο να κάνω κι ευελπιστώ. Τόσα χρόνια ο Έλληνας είχε κάθε ευκαιρία αλλά αρνούνταν να καταλάβει, τώρα όμως το βάθος της κρίσης θα τον κάνει να καταλάβει με το ζόρι, και γι'αυτό ακριβώς ευελπιστώ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review