Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η σύγχρονη εικονομαχία - του Vpower

Στο 20ό κεφάλαιο του δευτέρου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρεται:

οὐ ποιήσεις σεαυτῷ εἴδωλον, οὐδὲ παντός ὁμοίωμα, ὅσα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω καὶ ὅσα ἐν τῇ γῇ κάτω καὶ ὅσα ἐν τοῖς ὕδασιν ὑποκάτω τῆς γῆς. Οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδέ μὴ λατρεύσῃς αὐτοῖς.

Παρόλη τη ρητή και αναντίρρητη αυτή απαγόρευση, πολύ συχνά,ακόμα και στις μέρες μας, οι άνθρωποι αποδίδουν στα υλικά είτε αυτοφυείς είτε επίκτητες  "μαγικές" ιδιότητες, θεραπευτική δράση, θαυματουργή δύναμη, κ.τ.λ.

Γίνονται έτσι υποχείρια και θύματα οποιουδήποτε απατεώνα, καταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο να τους πείσει πως έχει τον τρόπο να φέρει σε επαφή τον κάθε ευκολόπιστο με την οποιαδήποτε θαυματουργή εικόνα ή άλλο αντικείμενο λατρείας. Αν αυτό το βλέπουμε συχνά ακόμη και σήμερα, σκεφτείτε πόσο κοινό και συνηθισμένο ήταν στον μεσαίωνα.

Αυτή ακριβώς η εμπορευματοποίηση, και η εκμετάλλευση της θρησκείας, από διάφορους ρασοφόρους και μη, ήταν η αιτία ενός εμφυλίου που κράτησε περισσότερα από 100 χρόνια (726μ.χ.-843μ.χ.) και εξασθένησε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία όσο καμιά μέχρι τότε μάχη...

Ήταν η περίοδος της Εικονομαχίας η οποία έκλεισε με την Ζ' Οικουμενική Σύνοδο του 843μ.χ.  και την οριστική επικράτηση των εικονολατρών έναντι των εικονομάχων. Ήταν η οριστική νίκη της εμπορευματοποίησης, έναντι της πνευματικότητας της θρησκείας μας.

 Ποτέ ξανά η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν ξανασηκώθηκε στα πόδια της, αφού η επικράτηση των εμπόρων της θρησκείας στο Θεοκρατικό Βυζάντιο ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να απαξιώνεται η Αυτοκρατορία από τους ίδιους τους πολίτες της, σε τέτοιο βαθμό που έφτασαν να πολεμούν με προσευχές, και παρακαλούν του Τούρκους να τους Καθαγιάσουν σφάζοντας τους . Δεν υπήρχε ουσιαστικά θρησκεία πια, υπήρχε μόνο το εμπόριο και η κοροϊδία των αφελών. Το ίδιο το Κράτος ήταν ο πρώτος μεταξύ των αφελών, και μπροστά στα πρόσκαιρα του κέρδη, δεν ήταν κανείς ικανός να υπολογίσει τίποτε άλλο.

Αν δούμε την περίοδο 1981 - 2012 πιστεύω ότι συντομευμένα θα βρούμε πολλά από τα στοιχεία εκείνης της ηθικής και πνευματικής κρίσης. Είναι πραγματικά παράξενο πως αποκτήσαμε την ίδια διαμάχη και το πως και πάλι νίκησαν οι απατεώνες, καταληστεύοντας για μια ακόμη φορά το σύνολο. 

Μόνο που τώρα, δεν θα έρθει ο κακός Τούρκος να μας σφάξει....(βαρέθηκε μάλλον κι αυτός να κάνει τον κακό Λύκο) και αυτό είναι το πρόβλημα..............

Θα ζήσουμε, κι όσο θα ζούμε η ζωή των εμπόρων θα είναι επισφαλής. Τι να αγοράσουν σε μια Χώρα γεμάτη με λαϊκούς ήρωες τύπου Παλαιοκώστα?

Ούτε η χρεοκοπία δεν είναι λύση αν δεν συνοδευτεί από κοινωνική έκρηξη και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Το αιματοκύλισμα, για πολλούς από τους Έλληνες που πλούτισαν αυτά τα χρόνια, είναι απαραίτητο για να ξανανιώσουν ασφαλείς, γι αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να μη πετύχει τίποτε. Ούτε 50% διαγραφή χρέους, ούτε 100%, ούτε όλο το κεφάλαιο του μηχανισμού ESM δεν φτάνει για να πάψει η Ελληνική Κρίση. 

Για άλλη μια φορά οι εικονολάτρες οπαδοί του κερδώου Ερμή νίκησαν, και τώρα θέλουν να επενδύσουν τα κέρδη τους σε μια χρεοκοπημένη , αιματοκυλισμένη, κατεστραμμένη και απομονωμένη Ελλάδα. 

Για άλλη μια φορά Έλληνα, θα ζητάς τη σωτηρία σου απ'αυτόν που θα σε σφάξει......
Καλή αναμονή λοιπόν.................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review