Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελληνική διαφθορά δεν είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά, αλλά η Ελληνική ατιμωρησία είναι! - Του Vpower

Με γνώμονα το παρόν και το παρελθόν πρέπει να προσπαθεί κανείς να μαντέυει το μέλλον και όχι συμβουλευόμενος τη φαντασία του η τους ευσεβείς του πόθους.

Αν δούμε τι θεωρεί ο μέσος Έλληνας σωστό, και δίκαιο με βάση αυτά που ζητά κι επιδιώκει τόσα χρόνια. Ακόμα και σήμερα, θα δούμε οτι ο Λαός μας έχει μια πολύ περίεργη σχέση με την ηθική και το δίκαιο.

Για παράδειγμα θα αναφέρω τα αιτήματα που ακόμα και σήμερα έχουν οι περισσότεροι των συμπολιτών μας.

1) Μεγαλύτερος μισθός-σύνταξη
2) Ταχύτερη συνταξιοδότηση
3) Αναξιοκρατικό βόλεμα των παιδιών του
4) Μη καταβολή φόρων και υποχρεώσεων στο Κράτος
5) Διαγραφή παλαιών οφειλών γενικώς
6) Καμιά απολύτως σχέση μεταξύ μισθού και παραγωγικότητας

Ακόμα και σήμερα που η Ελληνική οικονομία είναι στην εντατική και ζεί με τις ενέσεις ρευστότητας του μηχανισμού ESM, ζούμε σε μια Χώρα που όλοι πιστεύουν οτι άλλο θα πρέπει να ισχύει για τον εαυτό τους και άλλο για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Προσπαθήστε να μετρήσετε πόσοι απο αυτούς που γνωρίζετε λειτουργούν και σκέπτονται έτσι...... μήπως απογοητευτήκατε?

Θα πούν πολλοί, δηλαδή οι άλλες Χώρες δεν έχουν ιδιοτελείς κατοίκους?

Φυσικά και έχουν είναι η απάντηση, αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί ωστε να επιτυγχάνουν ατιμωρησία
.
    Τα τελευταία χρόνια μάθαμε οτι περισσότεροι απο 100.000 συμπολίτες μας εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενικών τους προσώπων και με αυτό τον τρόπο εξαπατούσαν τους συμπολίτες τους. Βεβαίως υπήρξαν περιπτώσεις που οι συγγενείς δεν πείραξαν τα χρήματα αυτά κι έμειναν όπως κατεβλήθησαν στους λογαριασμούς, Αλλά δεν είναι ούτε χίλιοι όλοι αυτοί, οι περισσότεροι έκαναν κινήσεις και χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς αυτούς σαν να ήτανε δικοί τους.

Φυλακίστηκε κανείς? τολμά κανείς αυτό να το ζητήσει? Κανείς? Μήπως ακριβώς κανένας?

Ένα Κράτος έχει νόμους μόνο όταν φροντίζει να τιμωρεί όλους τους παραβάτες, διαφορετικά είναι αστεία και σαφώς διασκεδαστική η οποιαδήποτε προσπάθειά του να ψευτονομοθετήσει.

Ακόμα και στη Γερμανία φυλακίστηκαν εμπλεκόμενοι με την διεφθαρμένη Ελληνική πολιτική σκηνή ( π.χ. στελέχη της Siemens κ.λπ.) Στην Ελλάδα πόσοι? Μήπως πάλι κανένας?

Το σκάνδαλο Greek Statistics που κατέστησε τη Χώρα μας διεθνή περίγελο, και καταδίκασε σε αναξιοπιστία κάθε ανόητο που τολμά να δηλώνει Έλληνας διεθνώς, αλλά και μας καταδίκασε για πολλές δεκαετίες ακόμα σε πρακτική αδυναμία να έχουμε ένα Κράτος που θα απολαμβάνει έστω κι ένα μέτριο βαθμό αξιοπιστίας, ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σκάνδαλα που αποκάλυψε η κρίση. Παρόλο το τραγικά μεγάλο και βλαπτικό του αποτέλεσμα στην αξιοπιστία μας (την τωρινή αλλά και την μελλοντική), στη Χώρα μας χρησιμεύει μόνο ως πηλοφόρι εκτόξευσης ασυναρτησιών για την Πολιτική, και η Δικαιοσύνη κανει ότι μπορεί για μη το δικάσει.

Φανταστείτε μια οποιαδήποτε εταιρία να ανακοινώνει οτι βασίζει τους μεσοπρόθεσμους υπολογισμούς της στα Ελληνικά στατιστικά στοιχεία, δεν θα ήταν προτιμότερο να δηλώσει χρεοκοπία αμέσως? Μήπως πάλι κανείς δεν θελει ούτε επιδιώκει την απόδοση ευθυνών, μήπως ούτε ο μέσος Έλληνας τη θέλει?

Η Ελληνική διαφθορά δεν είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά, αλλά η Ελληνική ατιμωρησία είναι!

Θα μου πείτε πολλοί, οτι να κάποιοι απο τους μεγαλοοφειλέτες φόρων επιτέλους συλλαμβάνονται, αλλά τι έγινε? Μήπως η φυλάκιση (λίγων ημερών) του κ.Γαβαλά θα πείσει τον οποιονδήποτε να πληρώσει τα εκατομμύρια € που οφείλει? Αν φυλακιζόταν ο παρακρατικός μηχανισμός φοροκλοπής που συνέστησαν Εφοριακοί, λογιστές και διάφοροι άλλοι εμπλεκόμενοι, τότε ίσως.

Στη Χώρα μας, Λαός και νόμος κάνουν λόγω έλλειψης παιδείας το ίδιο πάντα λάθος:
" Νομίζουν οτι η τιμωρία επιβάλλεται στον παραβάτη για να ικανοποιηθεί το εκδηκητικό μίσος της κοινωνίας προς το πρόσωπό του"

Μεγάλο και βλακώδες λάθος!

" η τιμωρία επιβάλλεται για να μπορεί να υπάρχει ο νόμος "

Αν για παράδειγμα ψηφιστεί ο νόμος "περι απαγόρευσης των ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων" και τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια παίζονται μέχρι και στην τελευταία κατσικοραχούλα του τόπου, τότε χάνει το δικαίωμα που έχει το Κράτος να νομοθετεί γενικότερα, αφού όλοι γνωρίζουν οτι δεν μπορεί, ή δεν θέλει να μπορεί να επιβάλλει τον νόμο.

Αν για παράδειγμα το Κράτος τιμωρεί την απάτη, με ειδικό άρθρο του ποινικού του κώδικα, αλλά δεν τιμωρεί κανένα απο όσους εισέπρατταν για δεκαετίες τις συντάξεις πεθαμένων συγγενών, τότε χάνει το δικαίωμα να νομοθετεί γενικότερα.

Δηλαδή αυτή η παγκοσμίως πρωτοφανής ατιμωρησία που ισχύει στη Χώρα μας, είναι που φταίει σε μεγάλο βαθμό για την ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους, αφού απο αυτή επηρρεάζεται αρνητικά η αξιοπιστία του ως νομοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review