Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Χώρα που μισεί την εργασία και αγαπά τα εισοδήματα - του Vpower

   Διάβασα πρόσφατα οτι:«Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% εξετάζει» κοινή επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Ετσι, θα έχουμε φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα από μερίσματα 25%, από τόκους καταθέσεων 10%, από ενοίκια 20% και από την εργασία μέχρι 45%. Και να σκεφθεί κανείς ότι σκοπός αυτής της επιτροπής είναι η... απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. 

          Οι δικές μου ενστάσεις φυσικά δεν αφορούν την πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος αλλά το γεγονός ότι η Χώρα μου θεωρεί τους εισοδηματίες, πιο προνομιούχους από τους εργαζόμενους. Είναι αυτή λογική μιας Ελλάδας που θέλει να είναι υπερήφανη και αξιοπρεπής ανάμεσα στα άλλα Έθνη? 

       Μπήκε κανείς στον κόπο να δει πως συμπεριφέρονται στους εισοδηματίες  τα αξιοπρεπή Κράτη που δανείζουν σήμερα τον Ζητιάνο που είναι υπερήφανος για τα κατορθώματα των δήθεν προγόνων του στην Αρχαιότητα ? Αλλά τι να πει κανείς στην Χώρα που χειροκροτούν ανάλογα με το ποσό που ξόδεψες για ρούχα κι αυτοκίνητο?

Μόνον ο Θεός να λυπηθεί τους πνευματικά αδύναμους...... τι άλλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review