Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Με Σαμαρά και Βενιζέλο , τι ελπίδα να' χει ο τόπος? - του Vpower

Λένε πως κάθε Λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, και παρόλο που κατά βάθος ξέρω πως έχουν δίκιο, είναι αλήθεια ότι με ενοχλεί να το πιστεύω αυτό. Όσοι ζείτε στη διασπορά, και έχετε μικρή σχέση με την Μητροπολιτική Ελλάδα ίσως να μη καταλαβαίνετε τι εννοώ, όσοι δεν ζήσατε ποτέ εκτός Ελλάδος, και δεν είχατε την τύχη να δείτε την λειτουργία των Κρατών της Βόρειας Ευρώπης από κοντά, ίσως να υποπτεύεστε τι εννοώ αλλά να μη συμφωνείτε μαζί μου, όλοι όμως οι υπόλοιποι είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τι λέω και τι αισθάνομαι.

Στη σημερινή Βουλή τα δυο μεγάλα κόμματα, έχουν για Αρχηγούς δυο αριβίστες πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, δυο εκπροσώπους της διαφθοράς που καταλήστευσε και ξεπούλησε τη Χώρα. Ο μεν Σαμαράς κάποτε έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μην πουληθεί ο Ο.Τ.Ε. για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, για να μην θιγεί το απέραντο και διεφθαρμένο Ελληνικό Κράτος. Ο Βενιζέλος έκανε καριέρα του την δημιουργία νόμων απαλλαγής των πολιτικών προσώπων, και την παραβίαση του Συντάγματος από τη νομοθεσία και τη λειτουργία του Κράτους.

Ο καθένας τους πρόδωσε τον Ελληνικό Λαό από διαφορετική θέση, και εξυπηρετώντας διαφορετική κλίκα διαφθοράς.


  Στο ΠΑΣΟΚ λαϊκιστές πολιτικοί που εμπορεύονταν τις θέσεις του Δημοσίου υπήρχαν πάρα πολλοί, που συμμετείχαν σε σκάνδαλα και είχαν επαφές με ύποπτες εταιρίες ακόμα περισσότεροι, ήταν φυσικό να επικρατήσει αυτός που τους ξελάσπωσε νομοθετικά όλους.


  Στη Ν.Δ. καταπατητές του Συντάγματος υπήρχαν πολλοί, που συμμετείχαν σε σκάνδαλα και είχαν επαφές με ύποπτες εταιρίες ακόμα περισσότεροι  ήταν φυσικό να επικρατήσει αυτός που έταζε περισσότερα στους Δ.Υ.

Δυστυχώς , πρέπει να ομολογήσω ότι από το σύνολο της Ευρώπης, εμείς έχουμε τους πιο τυχοδιώκτες, πιο λαϊκιστές, και μακράν τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς αρχηγούς, κι αν πούμε και για την ρητορική τους.......

Ο Βενιζέλος
Aναδείχθηκε σαφώς ο κορυφαίος της λογικής του εντυπωσιασμού. Ο εντυπωσιασμός που προκαλούσε η οξύνοια και η ευγλωττία του, όχι χάρη στο περιεχόμενο των λόγων του, αλλά επειδή μπορούσε με την ίδια συναρπαστική λογική άρθρωση επιχειρημάτων, να υποστηρίξει, τη μια μετά την άλλη, δυο διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Δεν προσπάθησε ποτέ του να υποστηρίξει τίποτε, να εξηγήσει τίποτε, ή να εισηγηθεί κάτι αληθινά. Πάντα μίλαγε με σκοπό να εισάγει τόσες παραμέτρους ώστε να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χρησιμοποιώντας τόσα λεκτικά σχήματα και τόσες γενικόλογες ασυναρτησίες σε καταιγιστικό ρυθμό, έδινε στον τηλεθεατή αυτό που λαχταρούσε η μετριότητά του. Τον ηγέτη που πυροβολεί κι εξοντώνει τον διάλογο. Έτσι κέρδιζε τις εντυπώσεις παριστάνοντας τον περισπούδαστο και σπανίων χαρισμάτων πολιτικό ηγέτη.

Ο Σαμαράς
Πολύ φτώχεια , μόνο που εδώ δεν επικεντρώνεται στα επιχειρήματα μόνον, αφού δεν υπάρχει ούτε καν η δεινότητα και η άψογη άρθρωση του λόγου που έχει ο Βενιζέλος. Ο Σαμαράς είναι πιστός οπαδός του μοντέλου ΔΕΞΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ στην πράξη με προσμίξεις ακροδεξιάς στην ρητορική. Είναι τόσο ρηχός που αν εκλεγεί Πρωθυπουργός τελικά, είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτούμε τόσο πολύ τα διεθνή Μ.Μ.Ε. με ειδήσεις που σύντομα τα μεγάλα κανάλια του πλανήτη θα δημιουργήσουν μόνιμα παραρτήματα στη Χώρα μας. Ουσιαστικά αυτές οι επενδύσεις είναι και οι μοναδικές που είναι ικανός να φέρει στη Χώρα που έτσι κι αλλιώς δεν περνά διήμερο που να μην ασχοληθεί ο παγκόσμιος τύπος μαζί της.

Ευτυχώς που σε οικονομικό επίπεδο τα κατάφερε μέχρι στιγμή καλά η Ευρώπη και μας έδωσε τις οικονομικές ανάσες να την βγάλουμε για μερικά χρόνια ακόμα, αλλά με τέτοιους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχω δίκιο να αναρωτιέμαι μέχρι πότε?

Disqus for Alternative Greek Politic Review