Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ουδέν κακό αμιγές καλού.... του Vpower


Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα όταν διαπιστώνει κανείς τους προβληματισμούς του λαϊκίστικου και ψευτο-αντί-μνημονιακού πολιτικού κόσμου της Χώρας μας. Στο βίντεο που τιτλοφορείται ως " Η αποκάλυψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την κ. Παναρίτη." πραγματικά δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει με την ηθική και λογική κατάπτωση των επιχειρημάτων, η αν πρέπει να απογοητεύεται όσο διαπιστώνει το πόσο ρομαντικά αντιμετωπίζεται από μεγάλη μερίδα Ελλήνων, η Πολιτική Οικονομία του τόπου. 

    Στο βίντεο αυτό η Κα Παναρίτη ως Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διατυπώνει τριών ειδών προβληματισμούς, οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής: Α) Νομικής φύσεως, Β) Αποτελεσματικότητας και Γ) Ηθικής φύσεως. Το πιο περίεργο και παράλογο συνάμα από όλα είναι ότι χρεώνει τους δανειστές μας με ευθύνες που αποκλειστικά ανήκουν στον Ελληνικό πολιτικό κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι το επιχείρημά της ότι είμαστε πολύ καλοί πελάτες Γερμανικών προϊόντων, και συγκεκριμένα της Γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας, λές και ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα η αγορά Γερμανικών όπλων σε τιμές μάλιστα τριπλάσιες των πραγματικών! Δεν ήταν, Δεν ήταν ας παραδεχτούμε επιτέλους την αλήθεια. 

    Δε φταίει η Γερμανία επειδή αγοράσαμε πετρελαιοκίνητα υποβρύχια γερμανικά, τη στιγμή  που θα αγοράζαμε τα καλύτερα πυρηνοκίνητα ρώσικα πληρώνοντας τα μισά χρήματα, ούτε φταίνε που αγοράσαμε τα Leopard πληρώνοντας τα τριπλάσια απο αυτά που θα δίναμε αν αγοράζαμε τα Leclerc, ούτε φταίνε γιατί τις ψηφιακές συνδέσεις του Ο.Τ.Ε. τις πήρε η Siemens & Intracom επιτυγχάνοντας τιμή δεκαπλάσια της Alcatel. Αυτές οι επιλογές ήταν κεντρικές επιλογές των Ελληνικών Κυβερνήσεων, των Κυβερνήσεων που διεφθαρμένα μεν αλλά απολύτως Δημοκρατικά προχώρησαν στις επιλογές τους. 
    
     Αλλού μιλά για το δίκαιο της δανειακής σύμβασης το οποίο όπως σωστά αναφέρει θα είναι το Βρεταννικό. Αλλά και εδώ δεν μας λέει όλη την αλήθεια, δεν μας λέει δηλαδή οτι κανείς δεν εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη, ότι δηλαδή η ρήτρα που αφορά το Βρεταννικό δίκαιο μπήκε ως ρήτρα ουδετερότητας, απολύτως λογικά από τους δανειστές. Εσείς θα δανείζατε ποτέ τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου που αποκλειστικά αυτός θα αποφάσιζε σε περίπτωση μη καταβολής των δόσεων αποπληρωμής του δανείου? Δεν μπορεί το δίκαιο του δανειστή ούτε του δανειζομένου να είναι το ισχύων Δίκαιο της δανειακής σύμβασης, γι' αυτό και επελέγη το Βρεταννικό επειδή η Μ.Βρετανία δεν είναι μέλος της νομισματικής Ένωσης και ως εκ τούτου ούτε δανειστής μας ούτε δανειζόμενος μπορεί να θεωρηθεί.

   Μιλάει παρακάτω για την μη εξασφάλιση των συνόρων μας από την Ε.Ε. αναφορά που είναι εντελώς λαϊκίστικη και σαφέστατα τραγέλαφος. Μπορεί τα χρόνια που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεπικουρούμενο από τα αργυρώνητα Μ.Μ.Ε. να έλεγε ότι δήθεν η Ευρώπη θα μας προσφέρει αμυντική εξασφάλιση έναντι της Τουρκίας, αλλά η αλήθεια που αγνοεί ο μέσος Έλληνας είναι οτι η Ένωση ήταν ανέκαθεν οικονομική και νομισματική μόνον, και ποτέ δεν έγινε στρατιωτική. Μπορεί σε επίπεδο συνεργασίας να έγινε η FRONTEX αλλά δεν έγινε για στρατιωτικούς σκοπούς, παρά μόνον για σκοπούς αστυνόμευσης των συνόρων και τίποτε άλλο!

   Λέει ακόμα για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, και αναφέρει χαρακτηριστικά: "αναγνώστηκε η κρίση λανθασμένα ως κρίση μόνον της ρευστότητας και όχι ως δομική" αλλά και πάλι χρεώνει την τρόικα με τις ευθύνες του Ελληνικού πολιτικού κόσμου. Απο την εποχή του πρώτου μνημονίου η διαμάχη που απεκρύβη από τον Ελληνικό Λαό με την σύμπραξη και την καθοδήγηση των Μ.Μ.Ε. ήταν ακριβώς αυτή! Η τρόικα θεωρούσε την κρίση μας συστημική και δομική και ζητούσε μείωση του Δημοσίου και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάλευε να πείσει την Τρόικα ότι η κρίση είναι μόνον ρευστότητας και ότι με μέτρα ρευστότητας μόνον έπρεπε να αντιμετωπισθεί. Οι λόγοι φυσικά ήταν καθαρά μικροκομματικοί και καθαρά οδήγησαν στο αδιέξοδο που ζούμε. Ζητά δηλαδή ευθύνες η κα Παναρίτη απο την Τρόικα, γιατί το κόμμα της επέβαλλε την λάθος διάγνωση της κρίσης, και τις ευθύνες αυτές τις ζητά ....απο την Τρόικα!!!!!

    Συνηθίσαμε πια Κα Παναρίτη στους σαλτιμπάγκους του είδους σας, δεν αποτελείτε ούτε έκπληξη ούτε καμιά πρωτοπορία, επειδή όμως θέλω να σας δείξω πως φυσικά δεν είστε όσο έξυπνη πιστεύετε πως είστε θα σας πω κάτι που αναμφίβολα  δεν έχετε ποτέ σας σκεφτεί όλοι οι επαγγελματίες αρνητές της λογικής, και αποθεωτές του λαϊκισμού. Ουδέν κακό αμιγές καλού έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και είχαν δίκιο. Αν την εποχή του πρώτου μνημονίου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προχωρούσε σε πραγματικές δομικές αλλαγές, απολύσεις Δ.Υ. και συμμάζεμα των οικονομικών του Κράτους, τότε με το ξεφούσκωμα της κρίσης η Ελλάδα θα κινδύνευε να γίνει χειρότερη από ότι ήταν πριν την κρίση. Τώρα χάρη στη μονιμοποίηση του προβλήματος η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να τα παίξει όλα για όλα, δηλαδή ή να αλλάξει πραγματικά, η να χρεοκοπήσει δεμένη χειροπόδαρα, και αυτή είναι όντως μια πολύτιμη υπηρεσία, που άθελά τους οι λαϊκιστές του είδους σας προσέφεραν στον τόπο. Τώρα πια δε μας σώζουν ούτε τα ημίμετρα.....  ευτυχώς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review