Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το φάντασμα της ακυβερνησίας, ως παράγων εκβιασμού του εκλογικού σώματος - Vpower

   Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ένα από τα πλέον χρησιμοποιημένα επιχειρήματα πόλωσης που χρησιμοποιείται, είναι και το εξής: Αν δεν εκλεγεί Κυβέρνηση, θα οδηγηθεί σε αστάθεια η Χώρα.

Πρόκειται για ένα κουτό ισχυρισμό, ένα ισχυρισμό που κατά τη γνώμη μου αποτελεί και ομολογία της συστημικής διαφθοράς στη Χώρα. Στο ίδιο παιχνίδι εξαπάτησης του πολιτικά ανώριμου Έλληνα, πολύ συχνά ακούμε: Ο Πρόεδρος του τάδε κόμματος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το τάδε κόμμα, κ.λ.π.  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο αποδεδειγμένη επίσημη παραδοχή διεφθαρμένης φύσης κατά τη γνώμη μου.

Πως είναι δυνατόν να σου ζητά την ψήφο ένας Πρόεδρος κόμματος, εξασφαλίζοντας και διαφημίζοντας την ασυνεννοησία του? Πως γίνεται το μειονέκτημά του αυτό να το διαφημίζει ως προσόν μάλιστα? μόνο στο πολιτικά ανώριμο, μπερδεμένο, και διεφθαρμένο μυαλό των ψηφοφόρων τέτοιων τσαρλατάνων τα ερωτήματα αυτά βρίσκουν απάντηση!

Ακόμα και αν όλα τα κόμματα μοιράζονταν ισόποσα τις ψήφους, ακόμα και τότε μπρος στον κίνδυνο της ακυβερνησίας θα έπρεπε να βρίσκουν λύσεις συνεργασίας, και όχι να μας εκβιάζουν με την ανικανότητά τους δεν νομίζετε?

Πέρα από το στοιχείο όμως της ανικανότητας, μέσα από αυτές τις δηλώσεις αναδεικνύεται και το σημαντικότερο στοιχείο της συστημικής διαφθοράς. Γιατί σε μια Χώρα που ανέκαθεν οι ιδεολογίες λειτουργούσαν ως προσχήματα για την οικονομική αφαίμαξη του Λαού της, και μόνον, ποιο άλλο λόγο αδυναμίας συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων βλέπετε εκτός από τη μοιρασιά της συστημικά διεφθαρμένης πίτας?

Αυτός είναι και ο χειρότερος από τους λόγους δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review