Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κατηγορώ τους μισαλλόδοξους - του Vpower

   Τα τελευταία χρόνια ο ρατσισμός στη Χώρα μας έχει αλλάξει, δεν είναι ούτε όσο ισχνός ούτε όσο περιθωριακός ήταν παλαιότερα. Νέα μέλη από ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες εισχώρησαν και μετέβαλαν αποφασιστικά την σύνθεσή του ενώ και οι εκπρόσωποί του, δεν έμειναν αλώβητοι αυτών των αλλαγών. 

   Δεν είναι η ασυνέπεια και η ρητορική του παραλόγου που άλλαξαν, αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά τους ανέκαθεν, είναι απλά ότι για πρώτη τους φορά αξιοποιούν χρησιμοποιώντας πονηρές δημαγωγικές τακτικές, με σκοπό να ξεκοκαλίσουν εκλογικά το πτώμα του Κρατικισμού  από τον οποίο υπέφερε και συνεχίζει δυστυχώς να υποφέρει (λιγότερο τώρα πια χάρη στην κρίση) η Χώρα. Κρύβουν το φιλοναζιστικό παρελθόν τους, και επικεντρώνονται στην ικανοποίηση της απενοχοποίησης του Έθνους, μέσα από την ρατσιστική τους προπαγάνδα. 

   Απευθύνονται στον Έλληνα που κατά βάθος πιστεύει κι ας μη το παραδέχεται ότι η ταυτότητα Έλληνα πολίτη ισοδυναμεί με κάρτα μισθοδοσίας, και οι συμπατριώτες μας που έτσι αναλύουν στο μυαλό τους την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη δεν είναι λίγοι δυστυχώς (δυσκολεύτηκα να το πιστέψω κι εγώ, αλλά πιστέψτε με είναι πολλοί περισσότεροι από όσους θα υποπτευόσαστε ποτέ σας) 

  Η απλοϊκή και απίστευτη (λόγω του μεγέθους της ανοησίας που διακρίνει τα άτομα αυτά) εξήγηση έχει ως εξής: Ο λόγος που βρήκαν τις 200.000 πολίτες που εισέπρατταν παράνομα επιδόματα είναι η πληθώρα των δικαιούχων κι επειδή στις κατηγορίες των δικαιούχων ανήκουν συχνά και μετανάστες -δεν τους θέλουμε λένε για να μένουν τα επιδόματα για μας- Απίστευτη εξήγηση το ξέρω αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το πιο αμόρφωτο κομμάτι Ελλήνων. Αυτό άλλωστε εξηγεί και το γεγονός ότι στην Χρυσή Αυγή εντάσσονται και μερικοί από τους Αλβανούς μετανάστες. Και αυτοί ακόμα αρνούνται την είσοδο άλλων ανθρώπων στη Χώρα μας, δεν είναι από τραγελαφικό έως και πραγματικά παράξενο?

  Για να το εξηγήσω καλύτερα το φαινόμενο θα δανειστώ παράδειγμα από την νεότερη Ελληνική Ιστορία. 

    Όλοι μας ακούσαμε πολλά, και διαβάσαμε για τον εμφύλιο στη Χώρα μας. Υποτίθεται ότι οι κομμουνιστές πολεμούσαν με τους εθνικόφρονες κι ότι ήταν δήθεν ιδεολογικά τα κίνητρά τους έτσι δεν είναι? Έχετε την εντύπωση ότι τα χρόνια του εμφυλίου υπήρχαν τόσοι πολλοί Έλληνες που είχαν διαβάσει τον Μαρξ ή τον Άνταμ Σμιθ εκατέρωθεν και ενόπλως προσπαθούσαν να επιβάλλουν την ιδεολογία τους στη Χώρα? Θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνετε πολύ καλά πως η συντριπτική πλειοψηφία τους αποτελούνταν από άτομα αναλφάβητα ή απλώς ικανά με δυσκολίες να διαβάσουν ένα εδάφιο της Βίβλου. Γιατί λοιπόν πολεμούσαν αφού η ιδεολογία δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να είναι το πραγματικό κίνητρό τους?

   Και τώρα και τότε τα κίνητρα ήταν και παραμένουν οικονομικά, και άσχετα με ιδεολογίες και πράσινα άλογα που επιστρατεύουν για μην παραδεχτούν τη φύση του αδηφάγου αρπακτικού που τους διακρίνει. 

   Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει Έλληνας αν ασπασθεί την πραγματικά ανεπανάληπτη Ελληνική παιδεία, και την Αρχαία και την νεότερη, Η Ελλάδα που εγώ έχω στην καρδιά μου δεν είναι μια λίστα μισθοδοσίας, είναι το όνειρο του Martin Luther King , είναι η Ελλάδα που αποδέχεται, που μέσα από τις ιδιαιτερότητες είναι ικανή και συνθέτει το πιο ενδιαφέρον, το πιο όμορφο, το πιο ποικίλο ανθρώπινο και ιδεολογικό μωσαϊκό του πλανήτη, είναι ότι μισούν οι μισαλλόδοξοι αυτοί συμπολίτες μου και γι αυτό τους καταγγέλλω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review