Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το δημαγωγικό δίπολο του μνημονίου της Ελλάδας - του Vpower

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε δυο αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , δυο δηλώσεις που αν αντιπαρατεθούν δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα... Γιατί λοιπόν το μνημόνιο είναι ο λόγος που δεν αφήνει ούτε καν τα στελέχη του ίδιου κόμματος να συμφωνήσουν? Εξαιρουμένων των φιλελεύθερων κομμάτων και του Κ.Κ.Ε. δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα το οποίο μαζικά και χωρίς διαφοροποιήσεις να έχει σαφή θέση για το μνημόνιο.... 

 Το μνημόνιο δηλαδή τελικά δεν είναι μια πολιτική εξέλιξη για την Χώρα μας απλώς, είναι ο καταλύτης, έχει αναδειχθεί σε πεμπτουσία της πολιτικής στη Χώρα μας! Κακώς φυσικά αλλά είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα: Τη στιγμή που η Χώρα μας παραδεχόμενη την αποτυχία του Κρατικισμού έπρεπε να αναζητήσει το νέο οικονομικό μοντέλο που θα ακολουθήσει με σκοπό τη διεκδίκηση μιας πιο προνομιακής θέσης στην παγκόσμια οικονομία, αναλίσκεται στην αξιολόγηση μιας δανειακής σύμβασης, αυτής που αποκαλούμε μνημόνιο. Δεν είναι τραγικό και ασφαλές δείγμα της πολιτικής και πνευματικής μας φτώχειας αυτή η διαπίστωση? Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα πολύ με στενοχωρεί η σκέψη αυτή.

 Εξετάζοντας δε, τα προγράμματα των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές απογοητεύομαι ακόμα περισσότερο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κανένα από αυτά δεν έχει ως κεντρική του ιδέα την διεκδίκηση μιας καλύτερης και πιο ανταγωνιστικής θέσης στην παγκόσμια οικονομία, εξαντλούνται μόνο σε παραχολογίες και διαβεβαιώσεις μη περαιτέρω επιδείνωσης των οικονομικών διάφορων πληθυσμιακών ομάδων, λες και το ζήτημα είναι το αν οι Υπάλληλοι θα πάψουν να πληρώνουν εις βάρος των υπολοίπων, αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες "θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα" αν οι επιχειρηματίες θα πληρώσουν περισσότερο βαριά την κρίση, κ.ο.κ. 

 Τελικά λίγοι είναι όπως φαίνεται οι Έλληνες που αντιλαμβάνονται το συλλογικό τρόπο με τον οποίο επηρεαζόμαστε όλοι μας από την δυσλειτουργική, μη ανταγωνιστική και πτωχευμένη Ελληνική Οικονομία. Λίγοι είναι δυστυχώς οι Έλληνες που καταλαβαίνουν ότι το Εθνικό συμφέρον δεν είναι να πιάνουμε μια θέση στις σωστικές λέμβους του καραβιού που ονομάζεται Ελληνική Οικονομία, το Εθνικό συμφέρον επιβάλλει να βρούμε όλους αυτούς τους λόγους που ροκανίζουν το σκαρί του, και αφού τους απομακρύνουμε, μετά να επουλώσουμε τη ζημιά που προκάλεσαν, ώστε η Ελληνική Οικονομία να γίνει ξανά ικανή να πλέει με ασφάλεια στους Ωκεανούς της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνοι, το παράκανα με τους συμβολισμούς.....

 Ουσιαστικά πληρώνουμε την αδυναμία μας και την έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας πιστεύω, καθώς όλοι οι συμπολίτες μας έχουν πολλές ιστορίες ποιοτικής ανωτερότητας των Ελληνικών προϊόντων να μας διηγηθούν, αλλά αν κοιτάξεις το καλάθι τους θα δεις ότι σπάνια εμπιστεύονται Ελληνικά προϊόντα! Όλοι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το Ελληνικό γεωφυσικό τοπίο, αλλά αν τους προτείνεις με τα ίδια ακριβώς έξοδα να κάνουν διακοπές στην Εύβοια π.χ. ή στον Αγ. Μαυρίκιο, θα επιλέξουν τον Αγ. Μαυρίκιο κι ας μην γνωρίζουν τίποτε, έτσι απλά επειδή είδαν διαφημίσεις , έτσι απλά επειδή θα σκάσουν οι φίλες και οι φίλοι, έτσι απλά επειδή ποτέ δεν έμαθαν οτι οι αποφάσεις στη ζωή πρέπει να λαμβάνονται με βάση το είναι και όχι με βάση το φαίνεσθαι. 

 Το έχω γράψει πολλές φορές και ίσως καταντώ μονότονος και βαρετός φοβάμαι: Έχουμε πρωτίστως ιδεολογικά και ηθικά χρεοκοπήσει! Και μπορεί με μνημόνια να βρίσκουμε ακόμα δανεικά χρήματα, αλλά δυστυχώς δάνεια ηθικής, μόρφωσης, και αναλυτικής σκέψης δεν υπάρχουν! Ας επιλέξουμε λοιπόν (όσοι τουλάχιστον πραγματικά αγαπάμε την Ελλάδα!) τους εκπροσώπους μας όχι με βάση τη θέση τους σε σχέση με το μνημόνιο, ούτε με βάση το ποιος εγγυάται πως θα βάλει τους άλλους να πληρώσουν, αλλά με βάση το ποιος προτείνει ένα πιο επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας. Αν οι περισσότεροι Έλληνες το κάνουμε αυτό, δεν έχω καμμια αμφιβολία ότι σε λίγα χρόνια ο πλανήτης θα μιλά για το νέο Ελληνικό Οικονομικό θαύμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review