Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το χαρτί που σε κάνει Βουλευτή στην Ελλάδα! του Vpower

    To 1980 (εννοώ το έτος και όχι την δεκαετία) Ο Ελληνικός Λαός δεν εκτιμούσε καθόλου τους πολιτικούς που ήθελαν ένα Κράτος με νοικοκυρεμένα οικονομικά, μικρά η μηδενικά ελλείμματα και αληθινά στατιστικά της Οικονομίας μεγέθη! Η εκλογική μάζα ψήφιζε ανάλογα με το ποιος μπορεί να εγγυηθεί τις περισσότερες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.



Κανείς από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εκλογικής αναμέτρησης δεν πρόκειται να παραδεχτεί σήμερα, ότι η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η οικονομική σκλαβιά των επόμενων γενεών στη δική του γενιά, ήταν ο λόγος που τον έκανε με φανατισμό να ψηφίσει τον Α.Παπανδρέου. Κανείς φυσικά αλλά παρά τις διαψεύσεις του όλοι πια γνωρίζουμε τις πραγματικές του σκέψεις, κρίνοντας ασφαλώς από τα αποτελέσματα! Και λέω ασφαλώς γιατί Εξαπατάται κανείς μια φορά, αλλά όταν η εξαπάτηση γίνει συνήθεια δεν μπορεί μετά να ισχυρίζεσαι ότι δεν ήξερες! 

Ουσιαστικά ένα χαρτί ήταν ικανό, αν το υποσχόσουν στους ψηφοφόρους τότε να σε κάνει άνετα Βουλευτή, χωρίς να έχεις την ανάγκη να αποδείξεις ούτε το πόσο σε νοιάζει το συλλογικό καλό του τόπου, ούτε τις έντιμες προθέσεις σου, ούτε τις σπάνιες ικανότητές σου..... ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΟΥΣΙΑ...., και όποιος προσπαθούσε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο, απλά δεν είχε ακροατήριο, η το ακροατήριο ήταν πολύ περιορισμένο!

Και σήμερα όμως ο Έλληνας ψηφοφόρος και πάλι ένα ΧΑΡΤΙ ζητάει και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι ικανότητες των υποψηφίων, ούτε οι έντιμες προθέσεις τους, ούτε η συνέπεια λόγων και έργων, το πραγματοποιήσιμο των λεγομένων τους....   ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ, το χαρτί που φέρνει εύκολα και αθρόα ψήφους.......

Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το νέο ΧΑΡΤΙ που περιέχει τόσα μυστικά και φέρνει τόσο εύκολη και σίγουρη επιτυχία. Έχετε προσέξει σε τι συμφωνούν Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,  ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? Μη βιαστείτε να απαντήσετε οτι δεν συμφωνούν σε τίποτα, γιατί θα κάνατε λάθος. Υπάρχει μια πρόταση η οποία αποτελεί την κεντρική σχεδόν ιδέα του εκλογικού σχεδιασμού τους, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα που λένε για να την αναλύσουν. Η φράση αυτή είναι: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ! Δηλαδή αυτή τη φορά ο Έλληνας ζητά συγχωροχάρτι.

Κανείς δεν θέλει να προσπαθήσει μόνος του να σκεφτεί ούτε τις οικονομικές προτάσεις των κομμάτων, ούτε το κατά πόσο εφαρμόζονται τα όσα αυτά λένε, ούτε το που μας οδηγούν τα λεγόμενά τους! Σημασία για μια ακόμη φορά, δεν έχει ούτε το ποιος είσαι ούτε το τι λες, δώσε το χαρτί να σε ψηφίσουμε!

Αυτό λοιπόν το συγχωροχάρτι, μοίρασε αν θες να γίνεις Βουλευτής, χωρίς αυτό δεν βγαίνεις, είναι μάλιστα τόσο δυνατό αυτό το συγχωροχάρτι που λιγότερο επιτυχημένα βέβαια, άρχισαν να το μοιράζουν και τα κόμματα της εξουσίας. Ο ίδιος ο Σαμαράς δεν παραλείπει να λέει ότι θα προστατεύσει τα ειδικά μισθολόγια, και δεν θα κάνει απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ τα ίδια και χειρότερα αλλά ποιος το ακούει πια! 

Τα μόνα κόμματα που θεωρούν ότι υπάρχει λόγος να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως πολίτες και ως κοινωνία, να εξαλείψουμε τους παραλογισμούς που μας έφεραν εδώ και με συνέπεια να υπερασπιστούμε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι τα πραγματικά Φιλελεύθερα κόμματα γι' αυτό και είναι τα μόνα που δεν στήριξαν τον εκλογικό τους λόγο στο .....συγχωροχάρτι.  

Ότι έγινε έγινε, κακώς αλλά έγινε όμως! Κακώς! αλλά τον Μάρτιο 14,5 δις € έφυγαν απο τις τσέπες Γερμανών, Ισπανών, Φιλανδών, Ιταλών κ.ο.κ φορολογουμένων, για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν αυτοί ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΊΣΑΜΕ ! Αν το καταλάβουμε αυτό θα δούμε πόσο ανόητα ζητάμε ξανά το ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review