Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η Λερναία Ύδρα της Ελλάδας (1) - του Vpower

       Η Χώρα μας είναι αναμφισβήτητα, η Χώρα που σε σχέση με τον μέσο όρο δικαίως μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της ευλογημένο. Τα γεωγραφικά, γεωπολιτικά, και πολιτιστικά πλεονεκτήματα είναι σίγουρα ανεκτίμητα, και αξιοζήλευτα μεταξύ των Χωρών του κόσμου. Πρόσφατα δε μάθαμε πως και το υπέδαφος της δεν είναι όσο φτωχό νομίζαμε παλιότερα, ενώ από χρόνια ξέρουμε πως οι δυνατότητες αγροτικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης είναι απαράμιλλες.

     Παρόλο που η Ελλάδα έχει όλα αυτά τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα, υστερεί ωστόσο σε επίπεδο ηθικής, και γι' αυτό και βιώνει μια συνεχή αδικαιολόγητη και βλακώδη φτώχεια, συνέπεια πολλών νοσηρών ψυχολογικών συνδρόμων που χαρακτηρίζουν το Λαό της. Στους παρακάτω λόγους που θα διαβάσετε, πολλοί θα διαφωνήσετε, η πιθανόν να εκνευριστείτε αλλά μην ξεχνάτε πως απλώς μια προσωπική άποψη εκφράζω, και σε καμιά περίπτωση δεν σας επιβάλλω να πιστεύετε όσα γράφω.

   Το σύνδρομο "σφάξε Αγά μου ν' αγιάσω" μεθερμηνεύεται στις μέρες μας στην δικαιολόγηση της έλλειψης λογικής, της ένδειας των επιχειρημάτων, της τυφλής αφοσίωσης! Εκατομμύρια ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα παρόλο που βλέπουν πως επιλέγουν πολιτικούς απατεώνες. Χαρακτηριστικά αναφέρω μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με ταξιτζή στην Αθήνα, ο οποίος προσπάθησε να με πείσει να ψηφίσω ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μετά από ερωτήσεις που του απεύθυνα κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός παραδέχεται ότι δεν ξέρει ούτε που συγκεκριμένα θα κατευθυνθεί η Οικονομία του τόπου αν κυβερνήσει το κόμμα της επιλογής του, ούτε τι θα συμβεί σε σχέση με τις Οικονομικές υποχρεώσεις της Χώρας μας, ούτε από που θα βρεθούν τα χρήματα που λείπουν. Ο ισχυρισμός "από αυτούς που τα έχουν" δεν είναι απάντηση από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει ούτε ποιοι ακριβώς τα έχουν, ούτε που ακριβώς τα έχουν, ούτε πως θα πεισθούν να τα φέρουν πίσω. Επιμένοντας του ζήτησα να μου εξηγήσει γιατί το κόμμα που υποστηρίζει μετέβαλλε τη θέση του από καταγγελία του χρέους και του μνημονίου σε επαναδιαπραγμάτευση, κι εκεί μου είπε το ανεκδιήγητο " αυτά είναι μανούβρες ".  Το σύνδρομο αυτό τον δικαιολογεί να ψηφίζει ένα κόμμα που αντί για συγκεκριμένες θέσεις του προσέφερε μια βολική θολούρα!!!!!

   Το ίδιο συνέβη με οπαδό της Ν.Δ. όταν του ζήτησα να μου πει σε ποια σημεία του μνημονίου το κόμμα του θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση, το ίδιο και με οπαδό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν τους εξήγησα ότι δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης δεν υπάρχει, αλλά αποκτιέται μόνον απο αυτόν που έχει έτοιμο το δικό του μνημόνιο, ώστε να υπάρχει σύγκριση. 
   Αυτή είναι μια αρχή γενικότερη στις διαπραγματεύσεις οποιασδήποτε συμφωνίας που είναι ήδη ενεργή. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να ζητάς αναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που αφορά τον τρόπο και την τιμή πώλησης ενός προϊόντος χωρίς, να έχεις πρώτα φτιάξει τη νέα συμφωνία που προτείνεις να αντικαταστήσει την υπάρχουσα. Με λιγότερα λόγια, δυστυχώς κανένα από τα 4 κόμματα που μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, δεν μας είπε ποιες συγκεκριμένες παραγράφους επιθυμεί να τροποποιήσει, δεν μας είπε με ποιες παραγράφους επιθυμεί αντικατάσταση, και δεν μας είπε με τρόπο αξιόπιστο ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών........... Δεν μας είπαν, αλλά ψηφίζει ο Έλληνας χωρίς να τιμωρεί αυτούς που δεν μας είπαν.....

   Το σύνδρομο του συβαριτισμού, είναι το σύνδρομο στο οποίο συνήθως επενδύουν οι διαφημιστές παγκοσμίως. Το πρόβλημα λοιπόν αυτό είναι μεν παγκόσμιο αλλά πουθενά δεν έχει τις διαστάσεις που έχει στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως ακόμα και οι Αστρολόγοι, Μέντιουμ και λοιποί απατεώνες ισχυρίζονται πως έχουν πελατολόγιο με διάσημα ονόματα, σύμβουλοι πως είναι στενοί συνεργάτες του Πούτιν, τηλεπαρουσιαστές πως υπήρξαν πράκτορες της C.I.A. , φελλοί φορούν Armani και οδηγούν ακριβά οχήματα,  μικρά κοριτσάκια φορούν Gucci φορέματα, και Nike παπούτσια, άνεργοι με γρήγορα φτιαγμένα οχήματα που δεν τα κινούν γιατί δεν έχουν χρήματα για φόρους και βενζίνη, το 90% των Ελλήνων καταδυναστεύεται και παρόλα αυτά εξυπηρετεί την δικτατορία της ετικέτας. Σημασία έχει πάντα το φαίνεσθαι και ποτέ, μα ΠΟΤΕ το είναι. Εξ' άλλου για να κρίνει κανείς "το είναι" χρειάζεται μόρφωση, αναλυτική σκέψη, και κριτική διάθεση και αυτά είναι χαρακτηριστικά λίγων στη Χώρα μας.

    Το σύνδρομο του "κοινωνικού κατακερματισμού" κατά Έρνεστ Γκέλλνερ το οποίο ευθύνεται γι' αυτό τον παράλογο συνδυασμό της θρησκευτικής ψευτο-ηθικής και του πελατειακού Κράτους. 


      Για πολλούς Έλληνες, το να προσπαθείς με γνωριμίες (ή με εξαγορές) να επιτύχεις ένα διορισμό, η μια άλλη χάρη εις βάρος των συμπολιτών σου και το να είσαι τακτικός στα θρησκευτικά σου καθήκοντα, και το να δηλώνεις περήφανα "Έλληνας Πατριώτης", "περήφανος Χριστιανός Ορθόδοξος" δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις! Το να κλέβεις τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές των μεταναστών που εργάζονται στην επιχείρησή σου, και το να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή ή ακόμα και να είσαι υποψήφιος με αυτή ενώ ταυτόχρονα να ουρλιάζεις κατά της λαθρομετανάστευσης δεν συνιστά απάτη, το να ζεις από ενοίκια μεταναστών που δεν έχουν έγγραφα και να δηλώνεις εθνικιστής πατριώτης είναι απόλυτα φυσιολογικό!!! Το να εισπράττεις συντάξεις πεθαμένων συμπολιτών σου και ταυτόχρονα να δηλώνεις απογοητευμένος από τους κλέφτες πολιτικούς, και να το παίζεις αγανακτισμένος, δεν είναι πρόβλημα και μπορείς να το κάνεις χωρίς ενοχές.... Με βάση τον παραλογισμό αυτό, ακόμα και το Κράτος αποκτά άλλο σκοπό και άλλο ορισμό.        
   
    Για τον νεοέλληνα, Κράτος καλείται το καζάνι στο οποίο όσο πιο βαθιά βάλεις την κουτάλα σου τόσο πιο πολύ αξίζεις. Αυτοί οι Έλληνες ουσιαστικά καταντούν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης των Οικονομικών του Κράτους ανούσια και άσκοπη.....  Για πιο λόγο να πληρώσεις φόρους στο Κράτος που η μεγαλύτερη μερίδα πολιτών σκέπτεται μ' αυτόν τον τρόπο? Και έτσι το πρόβλημα ανακυκλώνεται και μολύνει και τους αμέτοχους. 

    Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν συμμετείχες στο πάρτυ κλοπής του δημοσίου χρήματος, δεδομένου ότι γνωρίζεις πως η Ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε τελεσίδικα τους εμπλεκόμενους  στην κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων μέσω της Δ.Ε.Κ.Α. , ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΠΗΣ? Δεδομένου ότι το Ελληνικό Κράτος ουσιαστικά αθώωσε τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των μαϊμού αναπηρικών συντάξεων και της είσπραξης συντάξεων πεθαμένων προσώπων (λέω ουσιαστικά γιατί δεν έκανε μαζικές ποινικές διώξεις ούτε καν απαιτεί τα χρήματα έστω και άτοκα πίσω)  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΠΗΣ?  


       Δεν είναι υποχρέωση κάθε Κράτους που ζητά να εισπράττει φόρους, ταυτόχρονα να εγγυάται και να αποδεικνύει ότι σέβεται έμπρακτα τα έσοδα της φορολόγησης? Αυτή η ευκολία με την οποία το Κράτος στο βωμό των συντεχνιών και των πελατειακών ψήφων θυσιάζει την αξιοπρέπεια και την νόμιμη υπόστασή του την ίδια, είναι το βασικό αίτιο για να στοιχηματίζουμε πως ποτέ δεν θα αποδώσει η άμεση φορολογία στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν λογικό να αποδίδει άλλωστε!

Αυτά και πολλά ακόμα τα σύνδρομα του νεοέλληνα καθρεφτίζονται στην κατάσταση του Κράτους μας σήμερα, και αυτά εκτιμώ πως φταίνε για τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας, και το φαινόμενο της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Χώρα μας σήμερα.

Στο "Η Λερναία Ύδρα της Ελλάδας (2)" επιφυλάσσομαι να καυτηριάσω αυτά που εδω παρέλειψα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review