Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Φινλανδία: Απειλεί με έξοδο από το ευρώ! -- του Vpower

Το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ευρωζώνη θα εξέταζε η Φινλανδία αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών της νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν.

 ''Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί να είναι μέλος της ευρωζώνης και πιστεύουμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία'', είπε η κ. Ουρπιλάινεν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kauppalehti. Διεμήνυσε ωστόσο ότι η χώρα της ''δεν θα κρέμεται από το ευρώ με οποιοδήποτε κόστος'' και πως ''είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια''.

 Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η χώρα της, ένα από τα ελάχιστα κράτη-μέλη που διατηρούν την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τους κινδύνους των κρατών-μελών. Επέμεινε επίσης ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα λειτουργήσει αν βασίζεται στην αμοιβαιοποίηση του χρέους. 

Το Ελσίνκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζει διμερείς συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση για τις εγγυήσεις που αξιώνει ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Πέρα από τις δημαγωγικές τσιρίδες των Πατριδοκάπηλων και των ανυπόληπτων Τηλεμαϊντανών που παριστάνουν τους δημοσιογράφους οφείλουμε, τουλάχιστον όσοι Έλληνες πιστεύουμε πως είμαστε ικανοί να ζήσουμε από την εργασία μας, να παραδεχτούμε ότι αυτή τη στιγμή η Χώρα μας  είναι μια ανυπόληπτη, Αφρικανικού επιπέδου Χώρα. Για την ακρίβεια αυτό το γνωρίζαμε πολλά χρόνια κι εμείς, και όλες οι Κυβερνήσεις του πλανήτη, αλλά ωστόσο χάρη στην πλούσια Ιστορία του τόπου μας περνάγαμε ως κάποιοι στους αδαείς τουλάχιστον! Τώρα η ξεφτίλα μας άγγιξε τα αυτιά ακόμα και του τελευταίου πολίτη του πιο απομακρυσμένου χωριού της Σκοτίας, ακόμα και τα αυτιά του Ανατολικο-γερμανού που ζεί στα Γερμανο-πολωνικά σύνορα! 

Μπορεί εδω τα κανάλια να κάνουνε συγκρίσεις Ελλάδας - Ιρλανδίας αλλά μόνο για τις ανάγκες της τηλεοπτικής προπαγάνδας, στην Ευρώπη τέτοιες συγκρίσεις απαγορεύονται δια ροπάλου! Όλοι ξέρουν οτι η Ελλάδα δεν υπήρξε θύμα της Κρίσης αλλά της χρόνιας Ελληνικής Συστημικής διαφθοράς. Γι' αυτό και είναι πιο δύσκολο εμείς να εφαρμόσουμε λύσεις, οποιεσδήποτε λύσεις, γιατί τα ελλείμματα εδώ Δεν είναι αποτέλεσμα κακών  επενδυτικών αποφάσεων ενός Τραπεζίτη, δεν είναι αποτέλεσμα της Οικονομικής συγκυρίας, ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ! 

Σε κάθε Χώρα Ο ΛΑΟΣ καθορίζει την ηθική του, για παράδειγμα στο Σουδάν είναι ηθικό και δίκαιο να κάνουν κλειτοριδεκτομή στα κοριτσάκια, στην Νιγηρία είναι ηθικό και δίκαιο να τεμαχίζεις μωρά που γεννήθηκαν Αλπίνο (Με λευκό δέρμα) και να πουλάς τα μέλη τους, Στην Ελλάδα είναι ηθικό και δίκαιο να ψηφίζεις εν γνώσει σου απατεώνες, αν εξασφαλίσεις καλή τιμή πώλησης της ψήφου σου, κι αν δεν σου τάξουν αρκετά μετά δικαιούσαι να ψηφίσεις και νεοναζί ακόμα με σκοπό να εκδικηθείς το σύστημα που δεν άντεξε αρκετά ώστε να σε βολέψει και σένα! 

Έτσι λοιπόν και στη Φιλανδία έχουν τις παραξενιές τους: Οι περίεργοι αυτοί άνθρωποι έχουν το κουσούρι να μη θέλουν να πληρώνουν φόρους για να δανειοδοτούν Κράτη και Λαούς που δεν κατάφεραν ποτέ επί 30 χρόνια να κλείσουν ένα Οικονομικό Έτος χωρίς πρωτογενές έλλειμμα. Τι να πει κανείς! ΒΙΤΣΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review