Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καταδικασμένος να πολιτεύεται με ηθική, σε μια Χώρα ξετσίπωτων κατσαπλιάδων - του Vpower


   Ο εικονιζόμενος στο βίντεο πολιτικός, ο Στέφανος Μάνος είναι σπάνια περίπτωση πολιτικού, που λίγοι σήμερα, και όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότεροι, θα μετανιώνουμε πικρά που δεν εκλέξαμε, που δεν εμπιστευτήκαμε να μας Κυβερνήσουν. 

Είναι πραγματικά σπάνιο, να βλέπει κανείς σε ένα πολιτικό την δύναμη να αρνείται τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, και να δημιουργεί πολιτική σε μια Χώρα που όλοι οι υπόλοιποι πολιτεύονται με ταξίματα, ακατάσχετη μπουρδολογία και αμέτρητο Καραγκιοζισμό! Και όλα αυτά μιλώντας σε μια Κοινωνία που ποτέ δεν θεώρησε το Κράτος πραγματικά δικό της, σε μια κοινωνία που πάντα αντιμετώπιζε το Κράτος σαν ευκαιρία αρπαχτής, σε μια Κοινωνία που ευχαρίστως πληρώνει 10 μισθούς Ιδιωτικών Υπαλλήλων το μήνα, σε κομματικά βολεμένους απόφοιτους ούτε Δημοτικού κοπρόσκυλους, την ίδια στιγμή που αρνείται να πληρώσει τα φάρμακα καρκινοπαθών της πολιτών, την ίδια στιγμή που δεν βοηθά καθόλου τις μονογονικές Οικογένειες. Σε μια Χώρα που ευχαρίστως πληρώνει ισόβιες συντάξεις σε κόρες Κρατικών υπάλληλων, αλλά τσιγκουνεύεται τα χρήματα που αφορούν φιλανθρωπικό έργο. Σε αυτής της ηθικής ψηφοφόρους απευθυνόμενος αυτός ο πολιτικός βρήκε τη δύναμη να ακολουθήσει το δρόμο της ηθικής και της αξιοπρέπειας.

Είναι σίγουρο πως τον εξιδανικεύω, αλλά συγχωρήστε με, είναι τόσο αποτυχημένοι , και εξόφθαλμα υποκριτές οι υπόλοιποι, που μου είναι φύση αδύνατο να μη το κάνω. 

Το συγκεκριμένο άρθρο το γράφω ως φόρο τιμής στον πολιτικό που ήταν ο Αρχηγός της Δράσης, και παραιτήθηκε ηττημένος από λαοπλάνους, δημαγωγούς και νοσταλγούς του Χίτλερ. Τα χρόνια του δανεισμού ήταν εύκολο ο Έλληνας να μη καταλαβαίνει στο πετσί του τις συνέπειες της εκλογικής του ελαφρότητας, τις συνέπειες της εκλογικής του διαφθοράς και τις συνέπειες της εκλογικής του στενόμυαλης εκδικητηκότητας. Το πελατειακό Κράτος είχε φροντίσει βλέπετε να ξεπλένει τα αίσχη του με το δανεισμό, και με αυτό τον τρόπο καλλιεργούσε τη συλλογική εκλογική βλακεία. Στα χρόνια που έρχονται όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν μπορεί παρά φορτώσει ολόκληρα τα βάρη στις πλάτες των ανόητων οπαδών του αδιέξοδου ρουσφετολογικού και διεφθαρμένου Κράτους! Ήδη ξεκίνησε σιγά σιγά να τα φορτώνει και φυσικά δεν έχουμε τίποτα δει ακόμα!

Αντίο λοιπόν κ. Μάνο και σας ευχαριστώ που με την αξιοπρέπεια, την ηθική και το πολιτικό σας όραμα, μου δώσατε την ευκαιρία να ψηφίσω την πολιτική πρόταση που κατά τη γνώμη μου ήταν η μόνη που μπορούσε να φέρει ελπίδα στον τόπο της Αναξιοπρέπειας, στον τόπο της εμπορευματοποίησης της ψήφου, στον τόπο της αποθέωσης της βλακείας. Αναλογιζόμενος το τι πρόκειται ο αμετανόητα διεφθαρμένος λαός να ζήσει δεν μπορώ παρά να χαίρομαι που ανήκω στους λίγους που κατάλαβαν (χάρη στη δική σας βοήθεια βεβαίως!) τον αδιέξοδο τρόπο σκέψης του ηλίθιου κοπαδιού! Σας εύχομαι μακροημέρευση και ελπίζω συνεχίσετε έστω δια της αρθρογραφίας και άλλων τρόπων της επιλογής σας, να ασχολείστε με τα κοινά. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Vpower είπε...

Και τρελός ακόμα περισσότερη αξιοπρέπεια έχει κανείς από τον οσφυοκάμπτη...

Disqus for Alternative Greek Politic Review