Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το ψεύτικο δίλημμα που εγκλωβίζει τους Έλληνες - του Vpower

   Ανέκαθεν η επιτυχία των δημαγωγών κρινόταν από την επιτυχία τους να εφευρίσκουν ψευτοδιλήμματα, και παρασύροντας με αυτά το Λαό, να εμποδίζουν τον πραγματικό διάλογο, να παραπλανούν έτσι τον κόσμο. Δεν είναι ούτε καινούρια, ούτε πρωτότυπη η τακτική τους!

  Στη Χώρα μας χωρίς υπερβολή , αν μελετήσουμε χωρίς συναισθηματισμούς την Ιστορία μας, θα δούμε ότι σχεδόν ποτέ ο Έλληνας δεν αντιμετώπισε τα πραγματικά διλήμματα τα οποία έκριναν αποφασιστικά το μέλλον του! Όσο κι αν σας μοιάζει ισοπεδωτική αυτή η διαπίστωση, κάνετε τον κόπο να θυμηθείτε, να κρίνετε με βάση τα όσα γνωρίζετε.

Όταν το Ελληνικό Κράτος πρωτοσχηματίστηκε, το δίλημμα ήταν αν θα φτιάξουμε ένα Κράτος από την αρχή, αν θα αναγνωρίσουμε δηλαδή την προϋπάρχουσα κατάσταση ως νόμιμη, ή αν θα γίνουν εξαρχής όλα. Η περιουσία, οι Κρατικές και κοινωνικές δομές, οι τάξεις, το παραγωγικό μοντέλο και ο τρόπος συγκρότησης της Εθνικής Οικονομίας, όλα ανεξεραίτως προέκυψαν χωρίς ποτέ συλλογικά ο Λαός να αποφασίσει επί της ουσίας. Πρακτικά το Ελληνικό Κράτος, σε αυτό το δίλημμα δεν έχει απαντήσει ακόμα, μιας και ποτέ δεν τέθηκε ανάλογο ερώτημα....

Αργότερα με τη βιομηχανοποίηση της Ευρώπης, στην Ελλάδα καλλιεργούνταν ο Εθνικισμός, και ο Έλληνας απόλαυσε την πιο στρατιωτικοποιημένη ζωή από κάθε άλλο Ευρωπαίο πολίτη. Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη δημιουργούνταν γραμμές παραγωγής, στη Χώρα μας ασχολούμαστε με πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως ΠΑΛΙΟ Η ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ, κ.λ.π.  Όταν ως νικητές των Βαλκανικών πολέμων αλλά και του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου βρεθήκαμε στη Σμύρνη, μας δίχασαν και πάλι οι τσαρλατάνοι που υπόσχονταν αποστρατιωτικοποίηση, αλλά αντ' αυτής ανεμπόδιστα εφάρμοσαν την πολιτική δεκαπλασιασμού του μετώπου. 

Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ζήτημα ήταν η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη, η δημιουργία βιομηχανίας και πάλι, αλλά ξανά ο Έλληνας προτίμησε σε αντίθεση με τα κορόιδα της Ευρώπης, να ασχοληθεί καλύτερα με τον ανταρτοπόλεμο, τον εθνικό διχασμό και το αλληλοφάγωμα που ταίριαζε καλύτερα και στην πνευματική του ωριμότητα, και την ψυχική του κατάσταση.

Αργότερα, και για να μη μείνουν άνεργοι οι επαγγελματίες προστάτες από τον κομμουνισμό, είπαμε να κάνουμε και μια δικτατορία, μέχρι που οι Τούρκοι ανέλαβαν να μας υπενθυμίσουν πόσο γυάλινα πόδια είχε η Χούντα που φάνταζε γίγαντας στα γυναικόπαιδα, αλλά ήταν φυσικά Καραγκιόζης Νάνος!

Με τη μεταπολίτευση πίστεψε ο Καραμανλής, ότι απαλλαγμένος από το Βασιλιά ο Έλληνας, και έχοντας χάρη στις προσπάθειές; του, την αμέριστη υποστήριξη της Ευρώπης, θα έβλεπε επί τέλους το αληθινό στοίχημα, αυτό της παραγωγικότητας, αλλά έκανε φυσικά μεγάλο λάθος! Η διαφθορά της Φρειδερίκης δεν ήταν ούτε η μόνη, ούτε η ισχυρότερη διαφθορά στη Χώρα. Το μέλλον ανέκαθεν ανήκε στους δημαγωγούς, διαφθορείς σαλτιμπάγκους και ποτέ στις παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου, και ένας Καραμανλής ήταν πολύ λίγος για να φέρει την Άνοιξη στο Λαό που σε πείσμα κάθε λογικής αρνούνταν να δει και να καταλάβει. 

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να γελοιοποιήσει κάθε προηγούμενο ηγέτη, χρεώνοντας το Λαό που πίστευε ότι τα Κράτη γεννούν χρήμα, ότι τα δανεικά δεν πληρώνονται ποτέ,  ότι ο Ιδιωτικός τομέας είναι για τους ηλίθιους κ.λ.π.  Το δίλημμα παραγωγικότητας για άλλη μια φορά ο Έλληνας ήταν πολύ έξυπνος για να το αντιμετωπίσει, και γι' αυτό το άφησε στους κουτόφραγκους, ασχολούμενος με ζητήματα όπως : Χίλιοι και δυο τρόποι να πάρεις επιδότηση για δραστηριότητες που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, εκατό και ένας τρόποι για να συνεχίσεις να εισπράτεις συντάξεις ακόμα και μετά το θάνατο των δικαιούχων, Υπερτιμολογήσεις έργων και η προτιμότερη μοιρασιά μίζας, Εμβαπτίζοντας αγράμματους στον Κρατικό κορβανά ονομάζεις νέους Δ.Υ.  κ.λ.π.

Έχοντας τελειοποιήσει αυτές τις μεθόδους κλοπής των μελλοντικών γενεών, σήμερα οι Έλληνες εξασκούνται σε νέα πεδία δόξας, όπως το "φέρτε τα κλεμμένα" , " διεφθαρμένοι πολιτικοί - καημένε λαουτζίκο" , " άρμεγμα υπό την μορφή μνημονίων και κροκοδείλιο κλάμα" κ.λ.π.

Για άλλη μια φορά ο Έλληνας είναι πολύ έξυπνος για να ασχοληθεί με χαλεπά ζητήματα όπως το " Ας αποκτήσουμε επιτέλους Κράτος " το "ας ζήσουμε χωρίς να μας επιδοτεί κανείς", το "έχουμε μια κοινωνία ίσων πολιτών, και όχι προνομιακών φατριών κλειστών επαγγελμάτων"......  

Για άλλη μια φορά νικήσαν οι απατεώνες,,,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review