Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μετατάξεις υπαλλήλων και φαυλοκρατία ! του Vpower

   Για γέλια (αν δεν σε ενδιαφέρει η οικονομική πορεία της Ελλάδας) και για κλάματα (αν σε ενδιαφέρει) είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να μετατάξει τους υπαλλήλους των Οργανισμών που κλείνουν.  Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι απλώς άδικη, δεν είναι καταχρηστική μόνον, ούτε αυτή περιμέναμε για να βεβαιωθούμε οτι η Κυβέρνηση συνεργασίας δεν αποτελεί απλώς μια σύμπραξη παλαιό-πολιτικών κομμάτων αλλά ουσιαστικά τον ορισμό της συντήρησης και της παλαιό-πολιτικής. 

Αν και οι παραπάνω διαπιστώσεις θα ήταν παραπάνω από αρκετές για να καταγγελθεί η απόφαση, ωστόσο πρέπει να αναδείξω τον βιασμό της λογικής και της χρηστής διοίκησης του Κράτους που με αυτό τον τρόπο συντελείται, εν γνώσει και με σαφή την ένοχη πρόθεση των κομμάτων που συνασπίστηκαν για να προστατεύσουν την ιδιοκτησία τους, το Ελληνικό Κράτος.

Βιασμός της λογικής 1:  Θα χρησιμοποιηθούν υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για άλλο αντικείμενο, με άλλη εξειδίκευση, και για άλλο σκοπό, σε ευαίσθητες θέσεις του Δημοσίου, θα εξυπηρετούν πολίτες που θα μάχονται κατά της έτσι κι αλλιώς τεράστιας γραφειοκρατίας. Η γραφειοκρατία όμως ακριβώς γι' αυτό υπάρχει, λόγω της στελέχωσης των υπηρεσιών με λαθροθεσίτες.

Βιασμός της λογικής 2:  Είναι ο ισχυρισμός οτι το Κράτος δικαιούται να μεριμνά να ανησυχεί και να φροντίζει για τις αποδοχές μερίδας ΜΟΝΟ των πολιτών του! Διαφορετικά δεν θα ακούγαμε τον ισχυρισμό " Αν απολυθούν πως θα ζήσουν " Μαζί με αυτό τον ισχυρισμό θα έπρεπε να μας εξηγεί το Κράτος και οι άνεργοι του Ιδιωτικού τομέα πως θα ζήσουν! Ουσιαστικά τα κόμματα θέλουν να πουν "Κι αν δεν μας ψηφίσουν επειδή σώθηκε η εργασία τους τότε γιατί να υπάρξει οποιοσδήποτε πολίτης που θα μας ψηφίσει?" .

Βιασμός της λογικής 3: Είναι ο ισχυρισμός οτι δήθεν οι μετατάξεις αποτελούν μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Το να αρπάζει την εργασία του 25 χρονου νέου που είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την νέα του Οικογένεια, ο απόφοιτος Δημοτικού (και ούτε!) υπάλληλος του Ο.Σ.Ε. Η ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗΣ που είναι 50άρης ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ! Στο δικό μου πάντως μυαλό όποιος υποστηρίζει τέτοιες λογικές θα είναι κατάπτυστος κλέφτης του κοινού ποινικού δικαίου, απατεώνας και τίποτε παραπάνω! Αυτό θα είναι ακόμα κι αν φορά γουνάκια Ειδικού Δικαστηρίου! 

Βιασμός της λογικής 4: Είναι η απαίτηση της Κυβέρνησης να διακινδυνεύει την εφαρμογή του μνημονίου και τη συμμετοχή της Χώρας μας στην Ο.Ν.Ε. για χάρη μερικών στρατευμένων εμπόρων ψήφου....  Είναι αναντίρρητα παράλογο να τίθεται σε κίνδυνο το σύνολο της Εθνικής μας Οικονομίας  (11 εκατομμύρια πολίτες επηρεάζονται αρνητικά) για να μη προβληματιστούν μερικές χιλιάδες στρατευμένοι ξεπουλητές της ψήφου τους...

Το ζήτημα των μετατάξεων, όπως και αυτό της στελέχωσης του Δημοσίου γενικότερα αντιμετωπίζεται υποβαθμισμένο αλλά σε πείσμα των απατεώνων οφείλω να το κατατάξω πολύ υψηλότερα! Είναι ζήτημα συμμόρφωσης της Κυβέρνησης με την Αρχή της Ισονομίας του Συντάγματος, είναι ζήτημα νομιμοποίησης δηλαδή του ίδιου του πολιτικού μας Συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review