Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τον Λύκο τον βλέπουμε, τον ντορό κοιτάμε; - του Vpower

  Αν διώξουμε τους μετανάστες, θα λυθούν τα προβλήματα της εγκληματικότητας και της ανεργίας λένε στη Χρυσή Αυγή, και ομολογώ πως ακούω τέτοιες τοποθετήσεις και από πολλούς άλλους! Λες και την εγκληματικότητα δεν τη δημιουργεί η αποτυχία του κοινωνικοοικονομικού μας μοντέλου (αν έχουμε τέτοιο!) , λες και η παραγωγική βάση της Χώρας μας είναι διευρυμένη και δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Λες και όσοι μετανάστες εργάζονται στη Χώρα μας, ασφαλίζονται και αν φύγουν θα μείνουν νόμιμες θέσεις εργασίας κενές! Όσους ανασφάλιστους μετανάστες κι αν διώξεις ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα στην ανεργία θα έχεις, δεδομένου ότι η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ!

  Λένε ακόμη πολλοί ( Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ , η Χ.Α., και το Κ.Κ.Ε. ) ότι το χρέος μας πρέπει να διαγραφεί μονομερώς! Πρέπει δηλαδή να μπει η Χώρα μας στο γύψο και να εκδιωχθεί από την Ε.Ε. , αφού ξεκοκάλισαν το δανεικό χρήμα, τώρα βρήκαν την ευκαιρία να χρεώσουν το λογαριασμό στους κατόχους Ελληνικών ομολόγων! Ωραία λύση βρήκαν! να χρειαζόμαστε βίζα για να πάμε μέχρι το Λονδίνο τη στιγμή που οι Αλβανοί θα πηγαίνουν με την ταυτότητά τους. 
Να μην μπορεί μια Ελληνική εταιρία να αγοράσει τίποτε απο το εξωτερικό και να μη μπορεί να εξάγει ο Ελληνας τίποτε! 

   Δεν ντρέπεστε λίγο; καταχρεώσατε τα παιδιά σας και τώρα θα τα απομονώσετε οικονομικά και πρακτικά επειδή είστε φύση και έργο μπαταχτσήδες; Ποιός σου είπε ανόητε οτι τη χρησιμότητα ενος δανείου και τους όρους του μπορείς να τους εξετάσεις αφού πρώτα υπογράψει ο πληρεξούσιός σου Πρωθυπουργός, αφού πρώτα εξαφανίσει τα δανεικά που πήρε στους ημετέρους; Ποιός τον έστειλε στην Ευρώπη, ποιός τον ψήφισε, ποιός τον διάλεξε μεταξύ άλλων υποψηφίων; Ξετσίπωτοι! 

  Είχαμε το Κ.Κ.Ε. να ζητά την Κρατικοποίηση των πάντων, τώρα αποκτήσαμε και το ακροδεξιό Κ.Κ.Ε. την Χ.Α. που θέλει να μας κάνει και αυτό Β.Κορέα με τους δικούς του όμως όρους! Θα κρατικοποιήσει λέει τους στρατηγικούς τομείς της Οικονομίας, και στον όρο στρατηγικοί βάλτε με το νου σας τι θα χωρέσουν τα λιγούρια της ακροδεξιάς! Μέχρι και πωλητές μανταλακίων θα προσλάβουν χαρακτηρίζοντας τα μανταλάκια στρατηγικό τομέα της Οικονομίας και με σκοπό το βόλεμα δικών τους ημετέρων! ( Τελικά την κατέστρεψε τη Δεξιά ο Ανδρέας Πράγματι, Όλοι οι Δεξιοί ένα μπλέ Αντρέα ονειρεύονται!) 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως δεν πληρώνουμε αρκετά στο Κράτος, γι' αυτό λέει υπάρχουν μάυρες τρύπες στον Προϋπολογισμό και όχι γιατί έχουμε ένα Κράτος που απασχολεί υπεράριθμους Δ.Υ. ούτε γιατί γίνονται σπατάλες στις Δ.Ε.Κ.Ο. Λένε ακόμα πως δήθεν θα χρεώσουν το λογαριασμό στο κεφάλαιο, αλλά σε ποιο κεφάλαιο; Στο εργοδοτικό κεφάλαιο που θα μετακυλίσει το επιπλέον κόστος στους μισθούς, ή στο Παραδοσιακό ναυτιλιακό κεφάλαιο που δεν μπόρεσε να ελέγξει ούτε η Μ. Βρετανία; Μοιράζουν χάντρες στους ανόητους κι αμόρφωτους ιθαγενείς, αυτό κάνουν! Κοροϊδεύουν τον απαίδευτο και ονειροβάτη νοσταλγό του '80. Δεν κατάλαβε ακόμα βλέπετε το ζώον οτι πέρναγε καλά επειδή σκλάβωνε οικονομικά τα παιδιά του υπερδανειζόμενος.

Η ΔΗΜ.ΑΡ έχει πολύ πλάκα ως προς το τυχάρπαστο, ευμετάβλητο και τυχοδιωκτικό των θέσεών της! Απο την καταγγελία του Μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση με πολλούς αστερίσκους, και τώρα βόσκει στην πλήρη αποδοχή με για τα μάτια μόνο γκρίνια! Έλα Κουβέλη, σύνελθε, δεν περιμέναμε τις θέσεις σου για να καταλάβουμε πόσο αριβίστας και σαλτιμπάγκος είσαι! Ακόμα και στον κατεξοχήν τυχοδιωκτικό πολιτικό Χώρο του Συνασπισμού, στο κόμμα υλοποίησης της άποψης του ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ δεν σε άντεξαν! 

  Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι κόμμα. Είναι μόνο καταγγελτικός λόγος, είναι ο Συνασπισμός της Δεξιάς δηλαδή! Οτι να'ναι σε μπλε φόντο δηλαδή, και η προεκλογική σύγκλισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθόλου τυχαία! Σε αυτό το κόμμα χωράνε άνετα και το Κ.Κ.Ε. και η Χ.Α., χωράνε οι πάντες! Αλλά αυτό βέβαια ισχύει και για κάθε κόμμα που δημιουργήθηκε με σκοπό όχι να παράξει πολιτική, αλλά απλώς για να μην βγουν οι άλλοι!

  Το ΠΑΣΟΚ θα μου πείτε άλλαξε, χάρη στο μοίρασμα των Κρατικοδίαιτων με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το ίδιο. Αλλά τι είναι το ΠΑΣΟΚ; Είναι το μνημονιακό κόμμα του εκσυγχρονισμού που λέει, ή παραμένει το υπογάστριο της σκληροπυρηνικής συνδικαλιστικής διαφθοράς, που ανέκαθεν ήταν; Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε από τα δύο, είναι Δεξιά της Συντήρησης όσο αφορά την ρητορική του για το μέλλον, είναι αναρχικά Αριστερό όταν μας εξηγεί το παρελθόν, είναι και νέο-φιλελεύθερο όταν του ζητείται να βρει λύσεις. Είναι λίγο από όλα δηλαδή και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, επειδή τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, είναι από μόνα τους αντικρουόμενα και χωρίς το μαγικό ραβδάκι του Δανεισμού δεν μπορεί ποτέ να τα συμβιβάσει. Βλέπετε, μπορεί με τα δάνεια να μπορούσε να εξυπηρετεί και την φοροδιαφυγή και την κατασκευή έργων και την πρόσληψη υπαλλήλων, τώρα χωρίς αυτά ποιόν να ικανοποιήσει;  Τους Τραπεζίτες τους φόρτωσε με τα ομόλογα που κούρεψε, στους εργολάβους τα έδωσε όλα και δεν έχει να δώσει τίποτε, και στους κομματάρχες δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε θέση! Υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο επειδή δεν πείθουν οι νέοι σχηματισμοί, και στο πρώτο αληθινά λαϊκό κίνημα θα πεθάνει...

   Η Ν.Δ. δεν είναι καλύτερη, όταν ακολουθεί φιλελεύθερες πολιτικές μουτρώνουν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι, όταν γίνεται φιλολαϊκή δεν πείθει! Προτιμάει την αφωνία από το φόβο της παρεξήγησης, και είναι τόσο απελπισμένη η ηγεσία της που δε χαλάει χατίρια. Αν χωρέσει δυο Καρπούζια ο Σαμαράς στην ίδια μασχάλη τότε ίσως να κάνει κάτι καλό, αν του το επιτρέψει και η Ευρώπη βεβαίως! Διαφορετικά κινδυνεύει με πιο θεαματική πτώση από τον προκάτοχό του.... Καταδικασμένος κι αυτός να παραδεχτεί, πως έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review