Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η Χώρα της αρπαχτής, φαίνεται να στρώνει.... του Vpower

     Επικοινωνιακή επίθεση διεξάγεται τις τελευταίες μέρες με στόχο να γίνει αποδεκτό οτι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες δομικές αλλαγές, στον τρόπο λειτουργίας της Οικονομίας της , οτι οι σπατάλες είναι πια παρελθόν, οτι η Κυβέρνηση παράγει έργο. Για το καλό μας γίνεται (έστω για το προσωρινό καλό μας!) ας περάσει λοιπόν! Στο κάτω κάτω μάθαμε πια να μην περιμένουμε και θαύματα. 

     -Είναι θα μου πείτε ψέμα; Όχι θα σας πω! 
     -Τότε γιατί δεν το καταπίνεις αμάσητο;

    Είναι γιατί φοβάμαι πως αυτό το "νοικοκύρεμα" δεν αρκεί ούτε γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας. Είναι γιατί γίνεται στο βαθμό που έπρεπε να γίνει δεκαετίες παλιότερα! Μου μοιάζει η Ελλάδα σαν τον κλέφτη που συνελήφθη, τέθηκε σε επιτήρηση Αστυνομική και τώρα φυλάγεται με σκοπό να μην πληρώσει. Εξακολουθεί να είναι κλέφτης, εξακολουθεί να μην ξέρει κανέναν άλλο τρόπο να ζει, αλλά φυλάγεται με σκοπό να γλυτώσει. 

   Ακόμα και σήμερα, μετά απο απίστευτες θυσίες του Ελληνικού Λαού, μετά απο παγκοσμίως πρωτόγνωρη περικοπή εισοδημάτων, μετά απο φαινόμενα διάλυσης του κοινωνικού ιστού, το Κρατικοδίαιτο μοντέλο της Οικονομίας μας ΑΝΤΕΧΕΙ όχι γιατί πέτυχε , ούτε γιατί αποδείχθηκε τουλάχιστον κοινωνικά δίκαιο, αλλά γιατί οι Έλληνες δεν έχουν κανένα άλλο μοντέλο στο μικρό, όπως η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας τους αποδεικνύει, μυαλό τους! Η Ελλάδα της Βιομηχανικής Ανασυγκρότησης, η Ελλάδα της Ανάπτυξης, η Ελλάδα της προόδου πέθανε απο ότι φαίνεται, οι εναπομείναντες (είτε πολίτες είτε πολιτικοί) ουδεμία σχέση έχουν! 

   Πριν βιαστείτε να με κατακρίνετε θυμηθείτε! Στην Ελληνική Βουλή ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ είχαν θέσεις είτε υπερ της διατήρησης του μεγέθους του Κράτους, είτε υπέρ της αύξησής του ακόμα. Ούτε ένα απο τα κόμματα που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή δεν αποδέχθηκε οτι το Ελληνικό Κράτος είναι υπέρογκο ΟΥΤΕ ΕΝΑ! Τουλάχιστον προεκλογικά ΟΛΑ δήλωσαν την πίστη τους στους μη παραγωγικούς Δ.Υ. , τουλάχιστον προεκλογικά κανένα απο τα κόμματα που τελικά εκπροσωπήθηκαν στην Ελληνική Βουλή δεν θεωρούσε οτι π.χ. οι υπάλληλοι του Κέντρου προειδοποίησης τσουνάμι είναι περιττοί και κακώς χρεωθήκαμε και πληρώνουμε φόρους ωστε να μισθοδοτούνται!  Αν πιστεύετε οτι αυτό έγινε τυχαία, επιτρέψτε μου να μην συμφωνώ. Για μένα αυτό δείχνει οτι οι Έλληνες δεν ξέρουν κανένα άλλο τρόπο Οικονομικής Αναπτυξης εκτός της Κρατικοδίαιτης Οικονομίας. 

    Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν υποστηρίζω ότι:
Η Ελλάδα ανεξαρτήτως του αν οι Γερμανοί αποδεχθούν να συντηρούν τους Έλληνες Συνταξιούχους Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή Δ.Υ. και ανεξαρτήτως του αν το νόμισμά της θα είναι το € η το $ ή η Δραχμή ή οποιοδήποτε, θα έχει ενα φτωχό και άσχημο μέλλον! Το άσχημο αυτό μέλλον θα διορθωθεί μόνο αν πάψουμε να ψηφίζουμε αυτούς που υπόσχονται διατήρηση, ή αύξηση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, μόνο αν καταλάβουμε επιτέλους οτι υπάρχουν και άλλα μοντέλα ανάπτυξης......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review