Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι Καρατζαφέρης, Κουβέλης, Καμμένος, Κατσέλη, Καστανίδης και η θέση τους στο κοινοβούλιο.... του Vpower

      Τα κόμματα που είναι μέχρι στιγμής γνωστό οτι θα συμμετάσχουν στις εκλογές που αναμένεται να προκυρηχθούν σύντομα, ξαφνικά υπέρδιπλασιάστηκαν, αλλά για μια ακόμη φορά δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στην διαφοροποίηση στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων, η αν τα νέα αυτά κόμματα προέκυψαν ως ανάχωμα του δικομματισμού που καταρέει. Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία, Δηλαδή τα κόμματα Καμμένου και Κατσέλη-Καστανίδη, μυρίζουν εκλογομαγειρέματα των 2 μεγάλων επιτελείων, της τελευταίας στιγμής και κάθε άλλο παρά για τις αγνές τους προθέσεις πείθουν. Στην ουσία είναι κόπιες παλαιότερων εγχειρημάτων και ως χιλιοπεγμένες εκδοχές του ίδιου σεναρίου δεν μπορεί παρα να έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. 

Στα δύο αυτά κόμματα θα πρέπει να προσθέσουμε και τη Δημοκρατική Αριστερά παρόλο που η δημιουργία της δεν ήταν καθόλου της τελευταίας στιγμής, ούτε φυσικά τόσο πρόχειρη όσο των τελευταίων, κι αυτό γιατί δημιουργήθηκε απο το κομμάτι του Συνασπισμού που ανέκαθεν λειτουργούσε ως μικρό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φυσικά  ανέλαβε το ρόλο της έκφρασης της αντιμνημονιακής ψήφου διαμαρτυρίας. Ακόμη και το ΛΑΟΣ έπεξε με την ιδέα για ένα διάστημα, ώσπου απο τις πολλές τρίπλες με την μπάλλα έπεσε θύμα της τρικλοποδιάς στον εαυτό του.

   Τα τέσσερα αυτά κόμματα, κατα την άποψη μου δεν είναι κόμματα που φιλοδοξούν να αλλάξουν τίποτε, δεν είναι κόμματα που έχουν κάν το σκοπό να διατυπώσουν οποιαδήποτε πρόταση, και ούτε φυσικά νοιώθουν υποχρεωμένα να κάνουν οτιδήποτε άλλο, εκτός απο το να καταγγέλλουν το μνημόνιο. Θεωρούν βλέπετε οτι η αποδόμηση των 2 μεγάλων κομμάτων είναι αρκετή, ωστε να τους δώσει το πολυπόθητο 3% ακόμα και χωρίς συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για την διακυβέρνηση της Χώρας. Εξάλλου αν αρχίσουν να αναπτύσσουν συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές θα φανεί η γύμνια, η προχειρότητα και η ασυδοσία που τα χαρακτηρίζει. Σαν γνήσιοι τυχοδιώκτες ζητούν την ψήφο της οργής και όχι την ψήφο της συνειδητής επιλογής.

   Ελλοχεύει όμως ενας τεράστιος κίνδυνος, αν σε αυτά τα κόμματα κατευθυνθεί η ψήφος της διαμαρτυρίας. Και ο κίνδυνος αυτός δεν είναι φυσικά οτι θα υποχρεωθεί η Χώρα μας να εγκαταλείψει την Ο.Ν.Ε.  Ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει ακόμα κι αν τα 4 αυτά Κόμματα συγκυβερνούσαν μόνα τους. Ο κίνδυνος που εκτιμώ οτι θα διατρέξει η Χώρα μας, είναι η διαιώνιση της παλαιοκομματικής σαπίλας και της συστημικής διαφθοράς που χαρακτήριζε ανέκαθεν την Ελληνική Οικονομία. Τι να Κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ μόνο του και τι να Κυβερνάει παρέα με την Κα Κατσέλη, και τον κ. Κουβέλη? Η αντιστοίχως, τι να Κυβερνάει η Ν.Δ. και τι να Κυβερνάει η Ν.Δ πολυκατοικία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review