Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τελικά μας χρωστάει η Γερμανία ή της χρωστάμε? - του Vpower

   Το ερώτημα αυτό φαίνεται να απασχολεί μεγάλη μερίδα Ελλήνων τελευταία. Τουλάχιστον σε επίπεδο αρθρογραφίας πολλά είναι τα άρθρα που όλοι μας έχουμε διαβάσει, πολλές οι δηλώσεις επωνύμων, και ακόμη περισσότερες οι υπεκφυγές.

   Η αλήθεια είναι, πως όταν η άποψή σου δεν συμβαδίζει με τη λογική του συνόλου, τότε είναι δύσκολο να την εκφράσεις, και μπορεί σε ένα μη κερδοσκοπικό μπλόγκ όπως το Greekreview να μην είναι τόσο πολύ δύσκολο, αλλά στις εφημερίδες και τα μπλόγκ που συντηρούν κόσμο, είναι ασυγκρίτως δυσκολότερο. 

    Αναμφισβήτητα δεν πιστεύω ότι το κακό που προξένησαν οι Γερμανοί στη Χώρα μου από τον Απρίλιο του 1941 μέχρι και την αποχώρησή τους το 1944, αποζημιώθηκε ποτέ, ούτε φυσικά ότι πρόκειται ποτέ να αποζημιωθεί στο μέλλον. Κανένα ποσό, καμιά βοήθεια δεν μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς, καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τις ευκαιρίες που θα είχε αν δεν την ενέπλεκε ο Άξονας στα σχέδιά του.

   Παρόλο που πιστεύω λοιπόν ότι δεν μας αποζημίωσαν επαρκώς ποτέ οι Γερμανοί, παρόλα αυτά πιστεύω ότι εμείς τους χρωστάμε χρήματα και όχι εκείνοι. Αυτό συμβαίνει γιατί εγώ σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα Ελλήνων σήμερα, αρνούμαι να βάλω στη ζυγαριά των οικονομικών οφειλών, τις ζωές και τις απώλειες ενός πολέμου, το θεωρώ ανήθικο και πρακτική απατεώνα. 

   Η Χώρα μας είχε κάθε ευκαιρία, να ζητήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που επιθυμούσε να ζητεί εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν είναι τίμιο να αρνείται την επιστροφή των δανεικών της με το πρόσχημα, ότι ξέχασε να αποζημιωθεί εγκαίρως. Στο κάτω κάτω ποτέ δεν είπαμε στους Γερμανούς ότι με τη δική τους συμμετοχή στο PSI θα μας ξεπληρώσουν για τις απώλειες του πολέμου. Αυτή είναι μια θέση απατεωνίστικη, που προωθούν οι λιγότερο έντιμοι από τους συμπολίτες μου, αυτοί που ευθύνονται και για την τεράστια Ελληνική διαφθορά. 

  Δεν έχω καμιά αντίρρηση αν η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί ξεχωριστά από το PSI , να ξεκινήσει καινούριο θέμα Γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά δεν επιτρέπω σε κανένα συνέλληνα να συνδέει τα 2 αυτά ξεχωριστά θέματα μετατρέποντας έτσι κι εμένα σε υπήκοο του Κράτους που κατοικούν οι απατεώνες. Εγώ δεν κέρδισα ούτε € ξεπουλώντας την αξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους και είμαι οργισμένος με αυτούς που την ξεπούλησαν, και τώρα ουρλιάζουν ότι δήθεν μας χρωστάνε οι Γερμανοί. Κάνετε λάθος κύριοι δεν μας χρωστάνε οι Γερμανοί, μας χρωστάνε οι διεφθαρμένοι κρατικοδίαιτοι Έλληνες. Αυτοί θα ματώσουν, αυτοί μόνο είναι δίκαιο να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review