Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι δεν θα πει ποτέ κανένας για το νέο φόρο ακινήτων...........του Vpower

     Ήξερα εδώ και χρόνια ότι το Ελληνικό Κράτος ζητά παράνομα και αντισυνταγματικά από τη Δ.Ε.Η. να εισπράττει φόρους που κανονικά θα έπρεπε να εισπράττει το ίδιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από όλα τα Κράτη της Ε.Ε. μόνο το ψευδοκράτος του Ελλαδιστάν έχει συνδέσει την είσπραξη των φόρων ακίνητης περιουσίας με την πληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος. 
    
    Στο συγκεκριμένο όμως θέμα θα καταλάβουμε τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, μόνο αν σκεφτούμε ποιοι είναι οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται? Σαφέστατα οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, οι offshore εταιρίες, τα δήθεν μαιμουδοφιλόπτωχα και ψευτοφιλάνθρωπα νομικά πρόσωπα, και φυσικά οι Τράπεζες (που έχουν χιλιάδες κατασχεθέντα ακίνητα αδειανά και ακατοίκητα).

   Φυσικά κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν έθεσε ζήτημα παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αφού όλα ( ακόμα και το Κ.Κ.Ε. ) λειτουργούν πρακτικά, ως φερέφωνα των Τραπεζιτών, όπως ακριβώς και οι μεγαλύτερες εφημερίδες και κανάλια της Χώρας.

   Με πιο απλά λόγια , το Κράτος πρακτικά λέει : Αρνούμαι να φορολογήσω όλα τα ακίνητα της Χώρας αλλά επιθυμώ να φορολογήσω μόνο όσα από αυτά ηλεκτροδοτούνται .  Οι κάτοχοι των υπολοίπων ακινήτων της Χώρας είναι ανώτερης κατηγορίας πολίτες δηλαδή υπέρτεροι των υπολοίπων.

   Το πιο παράξενο βέβαια είναι ότι τον συγκεκριμένο φόρο εμπνεύστηκε και έφερε προς ψήφιση Υπουργός, που φιγουράρει ως ένας εκ των φωτεινότερων Συνταγματολόγων της Χώρας ( δεν ξέρω ειλικρινά γιατί )  ο οποίος μάλιστα ευθύνεται και για τον περίφημο νόμο περί ευθύνης Υπουργών (άκου τώρα σύμπτωση!) βάση του οποίου πρακτικά όσο πιο πολλά μας έκλεβε οποιοσδήποτε Υπουργός τόσο πιο "έξυπνος" ήταν, και αντίστροφα όσο λιγότερα , τόσο πιο ανόητος!

   Δεν ξέρω ειλικρινά γιατί πρέπει να υπάρχει Σύνταγμα σε μια Χώρα που εμπιστεύεται την εφαρμογή του σε τέτοιους Συνταγματολόγους, τέτοιες Χώρες θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι ασύντακτα Κράτη. Έτσι κι αλλιώς, εδώ που τα λέμε αυτή την αξιοπιστία απολαμβάνουμε διεθνώς οι Έλληνες, την ίδια που απολαμβάνουν και τα υπόλοιπα ασύντακτα Κράτη, όπως η Ζιμπάμπουε, το Τσάντ, κι η Μογγολία. Τώρα το πόσο άδικα μας παρομοιάζουν σε επίπεδο αξιοπιστίας με αυτά τα Κράτη και σε επίπεδο διαφθοράς με το Μπαγκλαντές δεν ξέρω, η μάλλον ξέρω αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν αντέχετε να σας πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review