Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Δράση για τον συμβιβασμό με την Siemens & την «διευκόλυνση» των ΠΑΕ

Η Δράση για τον συμβιβασμό με την Siemens
 
Η Δράση εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στον συμβιβασμό με την Siemens. Οι απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών, χθες στην Βουλή, δεν ήταν καθόλου πειστικές. Ακόμη και αν τα οικονομικά ανταλλάγματα ήταν επαρκή για να αποζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο, δεν πρέπει η Ελλάδα να απολέσει το μοναδικό διαπραγματευτικό της όπλο έναντι της γερμανικής κυβέρνησης και, κυρίως, δεν πρέπει να αποδεχθεί την συγκάλυψη των ευθυνών του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
 
Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραιτηθεί κανενός δικαιώματός της να προσφύγει στα δικαστήρια της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ αν προηγουμένως η Siemens δεν αποκαλύψει όλα τα στοιχεία για τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών και αξιωματούχων και δεν συνδράμει χωρίς προϋποθέσεις στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση των ποινικών και αστικών ευθυνών προς όλες τις κατευθύνσεις.
 
Συμβιβασμός χωρίς προηγούμενη πλήρη συνεργασία της Siemens στην διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι μόνο πολιτικά και οικονομικά ασύμφορος, αλλά κυρίως ηθικά διάτρητος.
 
Η Δράση για την «διευκόλυνση» των ΠΑΕ
 
Με άσχετη τροπολογία, κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, δόθηκε χθες η δυνατότητα στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα χωρίς φορολογική ενημερότητα.
 
Σε μια στιγμή που χιλιάδες παραγωγικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απελπισία επειδή η τρομακτική έλλειψη ρευστότητας δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις λίγων χιλιάδων ευρώ και αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνέχισης της λειτουργίας τους λόγω αδυναμίας να πάρουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, η κυβέρνηση κάνει διευκολύνσεις εκατομμυρίων σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες.
 
Ο δε αρμόδιος υπουργός κ. Ιωαννίδης, με το γνωστό του θράσος, δηλώνει ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι ο μοναδικός καθαρός χώρος στην Ελλάδα! Η Δράση εκφράζει την οργή της για την περιφρόνηση με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους χιλιάδες έντιμους και παραγωγικούς έλληνες επιχειρηματίες.
 
Αν το κράτος έχει αυτήν την στιγμή το δημοσιονομικό περιθώριο να δώσει παράταση στους οφειλέτες επιχειρηματίες, να την δώσει σʼ αυτούς που συντηρούν με ιδρώτα και αίμα λίγες θέσεις εργασίας και παράγουν τον ελάχιστο πλέον πλούτο που παράγεται στην χώρα, και όχι σʼ αυτούς που συντηρούν στρατούς χούλιγκαν για να καίνε, να ρημάζουν, και - φυσικά - να ψηφίζουν τους γνωστούς αθλητοπατέρες.
 
Οι κυβερνώντες πρέπει να αντιληφθούν ότι την χώρα δεν θα την σώσουν οι πρυτάνεις, οι μιζαδόροι της Siemens και οι «παράγοντες» του άθλιου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής, μόνο γι αυτούς βρέθηκε γρήγορα συμφωνία και λύση. Καιρός να αρχίσουν να ασχολούνται και με τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review