Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Οι 4 κατηγορίες πλανημένων πολιτών που τα Ελληνικά ΜΜΕ έφτιαξαν με σκοπό αυτοί να στηρίξουν την Κυβέρνηση είτε φανερά είτε δια της ανοχής .


Πολλοί πιστεύουν ότι όλα όσα ενέσκηψαν στη Χώρα τα τελευταία 2 οικονομικά έτη είναι αποτέλεσμα συνομωσιών και κερδοσκοπικών παιχνιδιών και με αυτό το πρόσχημα δηλώνουν ευθαρσώς και με καμάρι ότι  δεν έχει ανάγκη ο Έλληνας………
Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι ναι μεν χρωστάμε μέχρι τραγικού σημείου πολλά , αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι έχουν όλοι μεγαλύτερο συμφέρον να μας βοηθήσουν να ξελασπώσουμε. Εξάλλου πιστεύουν τόσο τραγικά είναι και τα οικονομικά όλων των υπολοίπων Κρατών της Ε.Ε.  και πολύ συχνά σου λένε : Έλα μωρέ ΚΑΙ Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία το ίδιο δεν έπαθαν?
Κάποιοι  πάλι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι γάτας και ποντικού που κάνουμε με το χρέος , μπορεί να έχει πολύ άσχημη κατάληξη για το ποντίκι , αλλά απλούστατα δεν μπορούν να πιστέψουν πως θα μπορούσε να σταματήσει το παιχνίδι αυτό χωρίς οι ίδιοι να χάσουν τα προνόμια που με τόσες πολλές εκπτώσεις της αξιοπρέπειάς τους απέκτησαν.
Τέλος  υπάρχουν οι πολλοί που απλά δεν καταλαβαίνουν τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει εκτός από την υπάρχουσα κατάσταση, οι οποίοι βεβαίως είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση πληρώνουν το μάρμαρο.
Και οι 4 αυτές κατηγορίες πολιτών διαμορφώθηκαν από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τις μεγάλες εφημερίδες με σκοπό και στόχο την διαιώνιση της αρρωστημένης μας πολιτικής νοοτροπίας. Όπως κάθε γέρων έτσι και το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί το σωρευμένο πλούτο για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μακροημέρευσή του, έτσι και το υπάρχον πολιτικό σύστημα που τόσα χρόνια έμαθε να γελά επί  Κυβερνήσεων Ν.Δ. και να ξεκαρδίζεται και να οργιάζει επί  Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρησιμοποιεί  τους τηλεοπτικούς σταθμούς για να σκεπτόμαστε και να ερμηνεύουμε τα πράγματα έτσι……
Ξεκινώντας από το τέλος  που είναι και το ευκολότερο ,  την κατηγορία δηλαδή των πολιτών που απλά δεν καταλαβαίνουν τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει :  Αυτούς τους δημιουργούν με αντικρουόμενες δηλώσεις , χαμηλό επίπεδο πληροφόρησης , δαιμονοποίηση του ιντερνέτ  (που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ελέγξουν ακόμα σε ικανοποιητικό βαθμό). Πόσοι δεν έχουμε διαβάσει κατά καιρούς άρθρα η δεν έχουμε ακούσει ρεπορτάζ για τον εθισμό στο ιντερνέτ? Αλήθεια για μετρήστε τι είναι πιο οικονομικά και κοινωνικά επιζήμιο από τα εξής ,  Αλκοολισμός, Ναρκωτικά, Αθλητική-ρατσιστική βία, Τζόγος κάθε μορφής, Τροχαία ατυχήματα, κακές διατροφικές συνήθειες, εθισμός στο ιντερνέτ. Πιο από όλα προβάλλεται περισσότερο από την ηλεκτρονικό και ημερήσιο τύπο? Ο εθισμός στο ιντερνέτ που κοστίζει λιγότερες  ζωές κι από τη χρήση κινητού από οδηγούς Ι.Χ. μήπως? Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο, δεν θέλουν να το χρησιμοποιούμε αρκετά ούτε να πληροφορούμαστε από το ιντερνέτ. Το ιντερνέτ το θέλουν ως καταφύγιο των αντικοινωνικών ατόμων, και εν μέρει τα έχουν ήδη καταφέρει, αν δει κανείς συγκριτικά αποτελέσματα  μετρήσεων χρήσης του ιντερνέτ θα διαπιστώσει ότι η μεγάλη μάζα χρηστών στη Χώρα μας αναλίσκεται σε κοινωνική δικτύωση , πορνό, ηλεκτρονικό τζόγο και δωρεάν ταινίες η μουσική .Απελπιστικά μικρά έως ανύπαρκτα τα ποσοστά όσων αντλούν ενημέρωση από το ιντερνέτ.
Η επόμενη κατηγορία  είναι όσοι έχουν η νομίζουν ότι έχουν κάποια προνόμια και στηρίζουν το πολιτικό σύστημα από φόβο μη τα χάσουν. Όλους αυτούς τους δημιουργούν με καταστροφολογίες και ψεύδη που επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ίδιες κι απαράλλαχτες. Λόγου χάρη τα Δώρα του Ιδιωτικού τομέα, που πάντα προ της καταβολής τους τα Μ.Μ.Ε. εντελώς από μόνα τους και χωρίς παραμικρή ούτε καν νύξη του θέματος από Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. ( πως θα μπορούσαν άλλωστε ! τι τους ενδιαφέρει αν ο Έλληνας ιδιώτης εργοδότης θα πληρώνει τον εργαζόμενο του σε 14 η 12 δόσεις το χρόνο ? Αυτοί μόνο σε επίπεδο απελευθέρωσης του ανταγωνισμού  επιτρέπεται να εξετάζουν την Ιδιωτική οικονομία) . Με τέτοιες εκφοβιστικές προπαγάνδες λένε στον Έλληνα το άκουσε εμάς που λέμε ότι και η καλή μας η Κυβέρνηση , πως δεν πρέπει να χάσεις το Δώρο σου , τη  θεσούλα σου κ.λ.π.
Συνεχίζουμε με την κατηγορία αυτών που ενώ καταλαβαίνουν πόσο τραγικά είναι τα οικονομικά του Κράτους ,  παρόλα αυτά  πιστεύουν ότι είναι όλων των Κρατών της Ευρώπης τόσο τραγική η κατάσταση και ότι επειδή τους συμφέρει θα μας βοηθούν για πάντα. Αυτούς προσπάθησαν περισσότερο τα ΜΜΕ για να τους πείσουν, και τόνοι μελάνης χύθηκαν από τις εφημερίδες . Όλοι αυτοί δεν είδαν ούτε κατάλαβαν ποτέ ότι η παγκόσμια κρίση που τσάκισε τις Ισλανδικές και Ιρλανδικές και Πορτογαλικές Τράπεζες , άφησε εντελώς αλώβητες τις δικιές μας. Έχουμε πιο έξυπνους τραπεζίτες είναι αλήθεια , γιατί σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η κρίση συν των προβλημάτων δανεισμού του Κράτους μας έφερνε και αντιμέτωπους με τη χρεοκοπία των 2 μεγαλύτερων Ελληνικών τραπεζών. Ακόμη όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν Κράτη που κάθε χρόνο μετρούν πλεόνασμα αντί για έλλειμμα ( π.χ. Νορβηγία , Φινλανδία κ.λ.π.) ούτε φυσικά αντιλαμβάνονται την ιδιαιτερότητα  του Ελληνικού προβλήματος. Έτσι είδαν και έτσι τους βόλεψε να πιστέψουν, και δεν το κουνάνε ρούπι από τη θέση αυτή γιατί όπως λένε και τα κανάλια …..  αλλιώς θα χάσουν τα πάντα όπως τα κανάλια καθημερινά τους βεβαιώνουν.
Και φυσικά τελειώνουμε με την κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι βάλλεται ο Ελληνισμός, ότι όλα τα Κράτη του Κόσμου καθημερινά καταστρώνουν σχέδια εξόντωσης της Ελλάδος , κ.λ.π. Για αυτούς τα ΜΜΕ δεν κουράστηκαν πολύ !  Είχαν προλειάνει το έδαφος οι εκπομπές τύπου’ Ζουν ανάμεσά μας’ . Έτσι μερικά άρθρα μόνο και λίγα ρεπορτάζ έφτασαν και αυτό ήταν …..  ευαισθητοποιήθηκαν οι Ελληναράδες  που κατάγονται από την φυλή των Έλ ( ο Θεός να μας φυλάει…) που ήρθε από τον Σείριο τρομάρα της.
Ανθρώπους που καθημερινά μου αποδεικνύουν πως ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες καθημερινά συναντώ ………….  Και απογοητεύομαι   Εσείς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review