Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι αψυχολόγητοι φόβοι των Ελλήνων!

1) Θα πεθάνουμε όλοι αν απολυθούν 200.000 Δ.Υ. και θα καταρρεύσει η οικονομία

Τι να πώ γι'αυτό το φόβο , μόνο Hey ελληνάκο..... έχεις 1.000.000 ανέργους, την μεγαλύτερη  ποσοστιαία μαύρη και ανασφάλιστη   εργασία , κ.λ.π.

Εξήγησέ μας δηλαδή γιατί πρέπει να υπολογίσουμε 200.000 νέους ανέργους σε μια οικονομία που δεν είχε ποτέ την πραγματική ανεργία κάτω του 10% ακόμα και όταν το Κράτος δανειζόταν δισεκατομμύρια για να κάνει έργα?

2) Αν χρεοκοπήσουμε θα καταρρεύσει η Ε.Ε. και η Ελλάδα.

Λάθος αν χρεοκοπήσουμε θα γίνουμε η πρώτη τίμια γενιά που έβγαλε ποτε η Ελλάδα γιατι θα γίνουμε η μόνη γενιά που αποφάσισε να επομισθεί τις συνέπειες των αλόγιστων πράξεων των προηγουμένων γενεών, αντί και αυτή με τη σειρά της να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου όπως έκαναν συλλήβδην όλες οι προηγούμενες.   Όσον αφορα την Ε.Ε. βέβαια , ούτε λόγος! Είναι τόσο έτοιμες οι Ευρωπαικές Τράπεζες να απορροφήσουν τις συνέπειες που η Ευρώπη μόνο ενα μικρό και σύντομο κλυδωνισμό στην ισοτιμία του νομίσματός της θα νοιώσει και τίποτε άλλο.

3) Θα μας φάνε οι μετανάστες, θα αλλιωθεί η σύσταση του Εθνους και λοιπές μπαρούφες.
Σίγουρα η  φτώχεια χτυπά περισσότερο την πόρτα των μεταναστών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτοί να αποτελούν μια κοινωνική ομάδα με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, απο την υπόλοιπη κοινωνία ( εξ άλλου στις Αμερικανικές εγκληματολογικές εκθέσεις του 1930 η Ελλάδα εμφανιζόταν ως top τόπος παραγωγής εγκληματιών μόνο που εκεί αντί να υστεριάζουν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους ΑΧΕΠΑΝΣ )  . Αλλα απο την ανησυχία για την εγκληματικότητα μέχρι του να μιλάμε για φυλετική αλλοίωση του επι 400 χρόνια σκλαβωμένου Έθνους ( ! )  νομίζω οτι υπάρχει μια μεγάλη απόσταση που μόνο άτομα με πολύ χαλαρή λογική είναι ικανά να υπερπηδήσουν.

4) Αν τα 2 μεγαλύτερα κόμματα διαλυθούν δεν θα έχουμε κανένα ικανό να Κυβερνήσει.
Αχαρακτήριστα ανόητος φόβος που πραγματικά δεν έχει καμιά λογική βάση, και κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει. Απλά υπάρχει στα μυαλά του 60% των πολιτών της Χώρας που δεν θεωρεί λογικό να αιτιολογεί τις σκέψεις του.

5) Ο εξανατολών κίνδυνος ....

Άλλη μια λαικίστική μπαρούφα-κινδυνολογία που για πολλές δεκαετίες ήταν ο κινητήριος μοχλός που επέτρεπε το φαγοπότι των εξοπλισμών στη Χώρα....

6)  Τα noname προϊόντα είναι κακά και επικίνδυνα για την υγεία

Μετάφραση : Οι διαφημιστικές εταιρίες επιθυμούν να αγοράζετε μόνο τα προϊόντα που πληρώνουν αδρά διαφημιστικές δαπάνες. Αν αγοράσετε μη διαφημιζόμενα προϊόντα, οι διαφημιστικές εταιρίες θα σας καταραστούν και θα κινδυνεύσει η υγεία σας!

7) Οι τράπεζες θα μας καταπιούν και θα διαλύσουν την κοινωνία μας

Οι Τράπεζες απο την φύση τους δεν είναι τίποτε άλλο παρα εμπορικά καταστήματα που εμπορεύονται.... χρήμα!
Το γεγονός οτι σε κατάφεραν να τους δίνεις το εμπορεύσιμο είδος τους δωρεάν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο απληροφόρητο και εντελώς τυφλό καταναλωτικό κοινό , που άσχετο με τα οικονομικά μεγέθη αποδέχεται να γίνεται θύμα του κάθε τραπεζοαπατεώνα. Το Κράτος έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να σε προστατέψει απο την ανοησία , μόνος σου οτι κάνεις. Με λίγα λόγια και απλά υπολόγισε πριν περάσεις το κατώφλι της Τράπεζας,  ο εαυτός σου πρέπει να έχει πιο υψηλές εισοδηματικές απαιτήσεις απο την Τράπεζα για να σου επιτρέψει να δανεισθείς, απο την άλλη μη δίνεις χρήματα στην Τράπεζα απλά για να στα φυλάει. Αν για παράδειγμα έχεις ενοίκιο 500 ευρώ και 5000 οικονομίες, μπορείς αντί να αφήνεις την Τράπεζα να εμπορεύεται το χρήμα σου ανέξοδα, να προτείνεις στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός σου να του τα δώσεις όλα τώρα υπο τον όρο οτι θα σου χαρίσει ενα ενοίκιο για παράδειγμα. Ετσι προπληρώνοντας 10 μήνες θα πάρεις 11 αποδείξεις πληρωμής και θα επιτύχεις 10% τόκο στο χρήμα σου. Σκεψου καλύτερα και κυρίων μη θεωρείς οτι η Τράπεζα διαφέρει σε τίποτα απο το Super Market της γωνίας.

8) Διεθνή οικονομικά κέντρα επιβουλεύονται τη Χώρα μας και θέλουν το κακό μας..

Άλλη μια μπαρούφα κινδυνολογία που πιστεύει μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.
Κανείς δεν χέστηκε για τη Χώρα μας ας το πάρουμε απόφαση επιτέλους...
Απλά σε έναν πόλεμο οικονομικό € vs $ οι κερδοσκόποι του δολλαρίου μας επέλεξαν ως Δούριο Ίππο ( και τους Ιρλανδούς-Πορτογάλους αλλα λιγότερο απο μας ) για να πλήξουν το Ευρώ. Γιατί εμάς? απλούστατα επειδή έχουμε το πιο ασυνεπές και πλέον ανίκανο Κράτος της Ευρωζώνης, επειδή έχουμε μεγαλύτερη διαφθορά κι απο το Μπαγκλαντές, και επειδή έχουμε τον πιο μικρό αναλογικά ιδιωτικό τομέα που συνδιάζεται με το πιο υπετροφικό και πλέον ανοργάνωτο Ευρωπαϊκό Κράτος. Με λίγα λόγια είμαστε το μέσο κι όχι ο σκοπός απλά και ξάστερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review