Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Πέρασαν την κόκκινη γραμμή , οι ταξιτζήδες!

Τρεις ηλικιωμένοι τουρίστες μπήκαν λαχανιασμένοι στο λεωφορείο. Είπαν στον οδηγό ότι θέλουννα πάνε στη μαρίνα Αλίμου. Ο οδηγός δεν μιλούσε αγγλικά, άλλο τού είπαν, άλλο κατάλαβε και τους κατέβασε στην επόμενη στάση. «Δεν πάει αυτό το λεωφορείο στην Αγία Μαρίνα...». Οι άνθρωποι έφτασαν με τα πόδια σέρνοντας τις βαλίτσες τους στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας βοήθεια. Ωρες αργότερα κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους.


Είναι μία από τις χιλιάδες σκηνές απελπισίας που διαδραματίζονται καθημερινά σε όλη τη χώρα. Ακόμη και όλοι οι «εχθροί» της Ελλάδας να είχαν συνωμοτήσει εναντίον μας για να μποϊκοτάρουν το μόνο ανταγωνιστικό προϊόν που διαθέτουμε, τον τουρισμό, δεν θα είχαν πετύχει αυτό που κατάφεραν οι ιδιοκτήτες ταξί. Διέσυραν τη χώρα διεθνώς, προκάλεσαν χιλιάδες ακυρώσεις μέσα στην καρδιά τής σεζόν και στέρησαν συνάλλαγμα σε μια στιγμή που η Ελλάδα το χρειάζεται όσο ποτέ. Αποκορύφωμα της ακραίας αντικοινωνικής δράσης τους ήταν η προχθεσινή χυδαιότητα στον Πειραιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Τα λάδια κάτω από τις ρόδες των τουριστικών λεωφορείων παραπέμπουν σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.


Μαζί με τους επισκέπτες, οι έλληνες πολίτες - κυρίως οι εργαζόμενοι στα μεγάλα αστικά κέντρα - υφίστανται καθημερινά το μαρτύριο της ταλαιπωρίας σε μια χώρα όπου οι συγκοινωνίες έχουν τα χάλια τους και αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί. Οι ιδιοκτήτες ταξί τιμωρούν εκείνους που, με την ανοχή τους στις διπλές και τριπλές κούρσες, στήριξαν επί πολλά χρόνια την ευημερία τους.


Οσο για τους τουρίστες που έρχονται φέτος στη χώρα, κόντρα στο ρεύμα, είναι μικροί ήρωες. Πολλοί ξεκινούν από την άλλη άκρη του κόσμου να δουν την Ακρόπολη, αλλά όταν φτάνουν στον Πειραιά διαπιστώνουν ότι είναι αδύνατο να την προσεγγίσουν, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια σκληρή συντεχνία, η οποία δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλειά τους. Για αυτή την πράξη ουδείς παραπέμφθηκε ακόμη στο Αυτόφωρο ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.


Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεπέρασαν χωρίς αμφιβολία τα όρια μιας ακραίας κινητοποίησης και πάτησαν όλες τις κόκκινες γραμμές. Οπως και η Πολιτεία ξεπέρασε τα όρια της παθητικής στάσης, με αποτέλεσμα να είναι αντιμέτωπη με την οργή των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει χάσει μέχρι στιγμής το στοίχημα της επιβολής του νόμου διότι πατάει διαρκώς σε δύο βάρκες: εφαρμόζει εκούσα άκουσα μια επώδυνη οικονομική πολιτική, αλλά επιμένει στη στάση του παρατηρητή σε ακραίες καταστάσεις για να αποφύγει δήθεν την καταστολή. Συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος που έχει μετατραπεί σε κέντρο λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών. Συνέβη στην Κερατέα και συμβαίνει τώρα ξανά με την ανεμπόδιστη δράση των ιδιοκτητών ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review