Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Σαμαράς: Το «φάρμακο» που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα - Α.Π.Ε.

    Τα μέτρα λιτότητας βούλιαξαν την χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξη στην εφημερίδα Γκάρντιαν.

«Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα. Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος» , αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν σχολιάζοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την τρόικα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας.

Τα μέτρα λιτότητας που ακολουθήθηκαν μετά το πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, ύψους 110 δισ. ευρώ, τόνισε ο κ.Σαμαράς, όχι μόνο δεν βοήθησαν να λυθεί το διαρκώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος, αλλά βούλιαξαν την χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η απόφαση του προηγούμενου μήνα να περιορίσει την κρίση, απόφαση η οποία χαιρετίστηκε από τον κ. Παπανδρέου ως «ιστορική απόφαση», λέει ο κ. Σαμαράς ήταν «μικτή ευλογία», περισσότερο «μικτή» πάρα «ευλογία» . Ενώ πρόσφερε στην χώρα μια ανάσα, βελτιώνοντας τους όρους δανεισμού -επιμήκυνση και χαμηλότερο επιτόκιο- το πρόγραμμα των 109 δισ. ευρώ δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όσο η Ελληνική Οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη της, ακόμα και με καλύτερους όρους αποπληρωμής», συμπληρώνει. «Πριν τρεις μήνες, στην Ελλάδα δόθηκε ξανά βελτίωση των όρων αποπληρωμής. Ήταν «καλά νέα” τότε, αλλά όχι αρκετά καλά, διότι η κρίση από τότε χειροτέρευσε» .

«Το μόνο λογικό πράγμα είναι να αλλάξει το μίγμα πολιτικής» λέει. «Όπως είπε ο Αϊνστάιν ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Η επίσημη πρόβλεψη ήταν ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 το έλλειμμα θα μειωνόταν κατά 4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010. Αντιθέτως αυξήθηκε 27,5 %,» προσθέτει.

«Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά - δυστυχώς - αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας» λέει ο κ. Σαμαράς και τονίζει: «Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ...είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα» .

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας» αναφέρει ο κ.Σαμαράς υπογραμμίζοντας πως «μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review